DRON JE SNIMIO NEŠTO NEOBIČNO PORED PEĆINE: Uskoro su rešili SLUČAJ STAR 17 GODINA, unutra su zatekli JEZU (FOTO)
Pećina u kojoj se krio begunac, Foto: THE YONGSHAN POLICE

neobičan slučaj IZ KINE

DRON JE SNIMIO NEŠTO NEOBIČNO PORED PEĆINE: Uskoro su rešili SLUČAJ STAR 17 GODINA, unutra su zatekli JEZU (FOTO)

Dronovi su na kraju na strmoj litici primetili čeličnu pločicu plave boje, kao i tragove kućnog smeća u blizini

Objavljeno:

Kineska policija uhapsila je begunca koji je bio u bekstvu već 17 godina, nakon što su pomoću bespilotnih letelica otkrili njegovo skrovište.

63-godišnjaka, kojeg je policija indetifikovala kao Song Jiang, bio je u zatvoru zbog trgovine ženama i decom, ali je 2002. pobegao.

Godinama je živeo u malenoj pećini odsečeno od ljudske interakcije. Policija Jongšana dobila je dojave o tome gde se Song nalazi početkom septembra. Ti tragovi vodili su ih u planine iza njegovog rodnog grada u provinciji Junan na jugozapadu Kine.

Nakon što uobičajene pretrage nisu uspele da pronađu ništa, vlasti su poslale dodatne bespilotne letelice da pomognu oficirima. Dronovi su na kraju na strmoj litici primetili čeličnu pločicu plave boje, kao i tragove kućnog smeća u blizini.

foto: THE YONGSHAN POLICE

Policija je potom krenula pešice i pronašla Songa u maloj pećini u kojoj se skrivao godinama. Prema policiji, muškarac je toliko dugo živeo u samici da mu je bilo teško da komunicira sa službenicima.

foto: THE YONGSHAN POLICE

Državni mediji navode da je muškarac koristio plastične boce da bi se snadbevao pitkom vodom iz reke, i da je koristio grane drveća za pravljenje vatre.

Vraćen je u zatvor.

bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.