DA SAM IMAO NOŽ, UBIO BIH SE! Bora je proveo ČETIRI DANA zarobljen između dve stene! Ovako je dospeo tamo (FOTO)
Zaglavio se između stena, Foto: Police

PREŽIVEO PAKAO U KAMBODŽI

DA SAM IMAO NOŽ, UBIO BIH SE! Bora je proveo ČETIRI DANA zarobljen između dve stene! Ovako je dospeo tamo (FOTO)

Izvučen je nakon desetčasovne operacije u kojoj je učestvovalo 200 spasilaca

Objavljeno:

Kambodžanski muškarac spašen je nakon što je četiri dana bio zarobljen u pećini dok je skupljao izmet šišmiša.

Sum Bora provukao se između dve stene u nedelju dok je pokušavao da izvuče baklju, saopštila je policija u severozapadnoj provinciji Batambang.

28-godišnjak, koji je ostao bez hrane i vode, pronađen je u utorak nakon što ga je porodica počela tražiti. Izvučen je nakon desetčasovne operacije u kojoj je učestvovalo 200 spasilaca i leči se u lokalnoj bolnici.

- Izgubio sam nadu da ću ostati živ i da sam imao nož sa sobom počinio bih samoubistvo - rekao je gospodin Bora u videu, pišu "Khmer Times".

1 / 2 Foto: Police

Izmet - poznat kao gvano - može se koristiti kao đubrivo i unosna je roba u Kambodži, jednoj od najsiromašnijih zemalja jugoistočne Azije.

Bora je bio zarobljen u pećini kod planine Čakraj, a otkrio ga je prijatelj koji mu se često pridruživao kako bi prikupio gvano.

- Oboje smo sitne građe i lako možemo ući u uske prolaze, tako da je moj prijatelj mogao da se provuče kroz drugi prolaz da me stigne unutar pećine -rekao je.

Spasioci su kasnije stigli na lice mesta, ali u početku ga nisu mogli izvući jer je ulaz u pećinu bio prezak. Za pomoć u operaciji helikopterom je doletio elitni spasilački tim, a Bora je izvučen u sredu nakon što su delovi pećine uništeni da se napravi dovoljno prostora.

Borina supruga Koeun Sotea, rekla je da se njen muž leči od povreda glave, kolena i grudnog koša. Sotea se takođe zahvalila premijeru Kambodže Hun Sen-u što je poslao spasilački tim i za donaciju 2.000 funti njihovoj porodici.

Šef policije Saret Viset rekao je lokalnim medijima da je, zbog sprečavanja sličnih incidenata, penjanje na planinu Čakraj sada zabranjeno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.