KUPIO PRE 50 GODINA FLAŠU VINA I ZABORAVIO JE U PODRUMU: Kad ju je odneo na PROCENU, umalo je umro od šoka
Kupio flašu vina, Foto: Printscreen/Youtube/fox7

paŽnja

KUPIO PRE 50 GODINA FLAŠU VINA I ZABORAVIO JE U PODRUMU: Kad ju je odneo na PROCENU, umalo je umro od šoka

Flašu nikada nije otvorio, a platio ju je 250 dolara što je za onaj period veka bilo jako mnogo. Kao danas kad bi flašu platio oko 1.800 dolara.

Objavljeno:

Kada mu se rodio sin a on pokušavao da postane uspešan slikar, muškarac sa slike je kupio sebi vino čisto da mu sve krene kako treba. Pola veka kasnije, sreća mu je zakucala na vrata

Mark Polson iz Kalifornije danas je srećan čovek, a do pre samo nekoliko meseci jedva je sastavljao kraj s krajem. Ovo je lepa priča kako nam nešto čega nismo ni svesni da imamo može trajno promeniti život.

Mark je početkom sedamdesetih godina prošlog veka dobio sina kada je odlučio da, kao slikar u pokušaju, kupi flašu vina “Domaine de la Romanée-Conti La Tâche”, čisto da mu uz najsrećniji dan u životu krene sve kako treba.

Flašu nikada nije otvorio, a platio ju je 250 dolara što je za onaj period veka bilo jako mnogo. Kao danas kad bi flašu platio oko 1.800 dolara.

Muškarac je zaboravio na flašu dok mu se život i u dobru i u zlu odvijao pred očima. Krajem ovog leta, pre samo petnaestak dana, sređujući podrum u kući, primetio je u jednom sanduku i tu flašu.

Prvo je pomislio da je otvori, ali pomislio je da ne bi bilo loše da je ipak odnese na procenu u zalagaonicu. Videvši datum proizvodnje vina i marku pića, vlasnik zalagaonice kontaktirao je stručnjaka koji je Marku rekao da flašu pod hitno ponudi na aukciju jer vredi jako mnogo!

Niko mu od njih nije rekao koliko bi novca mogao za flašu da dobije, ali su mu samo poručili da će mu ta flaša vina promeniti život. Trajno.

Mark je otrčao u aukcijsku kuću Bonhams Skinner ponudivši svoju flašu. Dve nedelje kasnije pozvan je da prisustvuje takmičenju i tada ga je umalo strefio šlog – flaša je dostigla cenu od 100.000 dolara!

Marku je pozlilo, pa je morao da veče umesto pijući vino, okonča u bolnici na posmatranju.

- Svih ovih godina stajala je u podrumu. Nisam ni znao kakvo sam blago imao - rekao je Mark Polson za Washington post.

Ispostavilo se da je Mark početkom sedamdesetih kupio flašu na nagovor starijeg prijatelja Rodžera Brenda koji je bio stručnjak za vina.

- Rekao mi je da je flaša sjajna i retka, da postoji samo 1.300 primeraka u svetu. Uzeo sam čak i veći primerak flaše, od tri litra. Mnogo dugujem sinu koji je na internetu pronašao podatak da je slična flaša 2022. prodata za čak 80.000 dolara. Tada smo znali da ćemo se obogatiti od nje - rekao je Mark.

00:44

Vino ili paradajz

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.