ISPLIVAO JE TAJNI SASTOJAK POMOĆU U KOGA VAM SE PALAČINKE NIKAD NEĆE LEPITI ZA TIGANJ: Stalno vam je u kuhinji
palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaci recepti

PAŽLJIVO POGLEDAJTE

ISPLIVAO JE TAJNI SASTOJAK POMOĆU U KOGA VAM SE PALAČINKE NIKAD NEĆE LEPITI ZA TIGANJ: Stalno vam je u kuhinji

Palačinke su neki od najpopularnijih i najukusnijih recepata za deserte na celom svetu

Objavljeno:

Bilo da ste odrasla osoba ili dete, palačinke će sigurno odgovarati vašem ukusu. Ukusni su, laki za pravljenje, a štaviše, ne treba vam ni mnogo sastojaka da biste ih pripremili. Međutim, domaćice se ponekad suočavaju sa problemom, a to su palačinke koje se lepe za tiganj. Evo koji sastojak vešti kuvari dodaju da bi ispali savršeni!

Tajni sastojak koji ide u palačinke

Palačinke su neki od najpopularnijih i najukusnijih recepata za deserte na celom svetu. Osim toga, super ih je lako napraviti i mogu se prilagoditi tako da odgovaraju svačijem ukusu.

Od jednostavnih recepata za palačinke do palačinki sa voćem, medom, čokoladom i drugim sastojcima, postoji mnogo načina da uživate u ovom klasičnom desertu. Međutim, često se testo od kojeg se prave ukusne palačinke tvrdoglavo lepi za dno tiganja. Кako rešavate problem? Pa, tajna je da dodate malo griza u kompoziciju.

Tako dobijate pravu konzistenciju

Prema iskusnim kuvarima, griz je obavezan sastojak u testu za palačinke. To je zato što će uz njegovu pomoć smeša postići savršenu konzistenciju, koja će sprečiti da se jelo zalepi za tiganj dok je na vatri.

Još jedan savet stručnjaka je da ne dodajete previše šećera u kompoziciju. Umesto toga, stručnjaci kažu da je veoma važno dodati malo ulja kako se testo ne bi lepilo za dno tiganja.

Pročitajte i Tajna najpahuljastijih palačinki. Кoliko se kašika brašna zapravo stavi u testo, recept će vas osvojiti na licu mesta!

Recept za palačinke

sastojci tri jaja 300 g brašna 300 ml mleka 300 ml mineralne vode prstohvat soli ukusima ulje za prženje, po želji kašika griza Način pripreme Pre svega, dodajte sve navedene sastojke u činiju i dobro promešajte, dok kompozicija ne bude homogena, bez grudvica, prema click.ro.

Zatim uzmite kutlaču i stavite smesu u šerpu. Pomerite posudu za kuvanje tako da testo pokrije celu površinu. Ostavite tiganj na vatri dok palačinka ne dobije zlatnu koricu na ivici. Dobar posao i dobar apetit!

Bonus video

00:26

PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.