OVO PIĆE EMIR KUSTURICA POPIJE ČIM OTVORI OČI: Mora to OBAVEZNO da URADI, omiljeno mu je
Emir Kusturica, Foto: Profimedia

pogledajte šta je u pitanju

OVO PIĆE EMIR KUSTURICA POPIJE ČIM OTVORI OČI: Mora to OBAVEZNO da URADI, omiljeno mu je

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica već 40 godina je u braku sa suprugom Majom sa kojom ima dvoje dece Stribora i Dunju

Objavljeno:

Emir Kusturica rođen je 1954. godine u Sarajevu. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu, a fakultet u Pragu. U Sarajevu je radio od 1978. do 1988. godine, nakon čega je otišao u Ameriku.

Njegov otac Murat Kusturica je bio novinar zaposlen u Sekretarijatu informisanja Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine (SRBiH), a majka Senka Numanović je radila kao sekretar u sudu. Odrastao je u naselju Gorica, kao jedino dete u porodici sekularnih muslimanskih Srba.

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica već 40 godina je u braku sa suprugom Majom sa kojom ima dvoje dece Stribora i Dunju.

Emir Kusturica
foto: Profimedia

Njihova priča o upoznavanju i zabavljanju ostavila je bez daha one koji su je čuli kad ju je reditelj ispričao na Samitu mladih "Otvoren svet" na Zlatiboru.

Kako je rekao Kusturica, on i Maja su se zabavljali pre nego što je otišao u Prag na studije, ali da se ljubav kod njega nije ugasila.

Jednom prilikom je rekao kako oni provode svoja jutra:

- Čim ustanem, moram obavezno da popijem kafu. Nikad je ne kuvam sam, već je popijem u restoranu. Ranije sam pio espreso, a odnedavno sam prešao na nes-kafu jer je malo slabija. Ujutro mi treba baš mnogo vremena da se razbudim, najmanje dva sata. Za to vreme pričam gluposti, pijem kafu, zovem prijatelje- izjavio je Kusturica za Pulsonline.

Jedno je sigurno, njihova ljubavna priča počela je kao na filmu i traje još uvek.

A u videu ispod pogledajte kako je Kusturica govorio o Dostojevskom:

01:47

Emir Kusturica o Dostojevskom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.