U RUSKOJ ŠUMI LOVCE UBIJA POMAHNITALA NEMAN: Jednog je POJELA CELOG, a drugi je jedva izvukao živu glavu
Lovci u Rusiji, Foto: printscreen Youtube/ Вести. Хабаровск

HOROR!

U RUSKOJ ŠUMI LOVCE UBIJA POMAHNITALA NEMAN: Jednog je POJELA CELOG, a drugi je jedva izvukao živu glavu

– Ne mogu da komentarišem kakve rane pacijent ima, prirodu povreda i tako dalje. Stanje mu je kritično, ali stabilno – kazala je doktorka Svetlana Kirdjašova

Objavljeno:

Ogromni amurski tigar napao je 11. februara dva lovca na dalekom istoku Rusije, u Habarovskoj oblasti, nakon što je nekoliko dana ranije pronađena odeća naizgled pojedenog čoveka u jednom lovačkom kampu.

Zver je umalo ubila 19-godišnjeg Sergeja blizu sela Arsenjeva, dok je drugi lovac, čije ime nije objavljeno, dohvatio pušku i odstrelio ga, prenosi agencija RIA, na osnovu jučerašnjeg saopštenja zvaničnika lokalne samouprave Andreja Djačkova.

– Tigar je kroz prozor ušao u zimsku kolibu i napao jednog od lovaca. Drugi lovac je brzo reagovao tako što je preskočio tigra, zgrabio pušku i neutralisao predatora. Ranjeni lovac je sa dubokim ranama odveden u ambulantu i izgubio je dosta krvi – napisao je Djačkov na svom Telegram kanalu.

Iz mesne zajednice Arsenjeva su za agenciju kazali da se koliba nalazi na tajgi oko 60 kilometara od sela, kao i da su tamo boravila tri lovca. Mladić je čitava dva dana ostao u kolibi pre nego što su 13. februara uspeli da ga evakuišu.

– Ne mogu da komentarišem kakve rane pacijent ima, prirodu povreda i tako dalje. Stanje mu je kritično, ali stabilno – kazala je doktorka Svetlana Kirdjašova.

Populacija tigrova, koji su inače ugrožena vrsta, je porasla u ovom delu Rusije, a samo od početka godine su, prema podacima RIA, ubili više od 60 pasa i konja. Lovci kažu da vole da love pse jer su lak plen. Njihova glavna hrana u divljini su divlje svinje, ali se njihova populacija smanjila proteklih godina zbog krčenja hrastove šume i afričke svinjske kuge.

Stručnjaci navode da se napadi tigrova na ljude obično ne dešavaju tek tako, već uglavnom kada velika mačka upadne u zamku, upucaju je ili udare kolima.

Ukupno u Rusiji ima oko 750 amurskih tigrova, a poslednjih godina njihova populacija je porasla za oko 150 jedinki.

(Espreso/RIA Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.