DEVOJKA JE 12 DANA JELA SAMO BANANE: Njeno iskustvo obišlo je ceo svet (VIDEO)
Banane, Foto: Aleksandra Čolić

KO BI REKAO

DEVOJKA JE 12 DANA JELA SAMO BANANE: Njeno iskustvo obišlo je ceo svet (VIDEO)

Većina nas voli banane zbog njihovog ukusa, ali i zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje mogu pružiti.

Objavljeno:

Odlične su u smutijima, pečenim proizvodima (kolači sa bananama su nešto posebno) i lep su dodatak vašim palačinkama.

Ne samo da su banane odlične za nivo šećera u krvi, već takođe mogu pomoći u zdravlju probavnog sistema i gubitku težine, ublažiti hipertenziju, održati zdravlje srca i bubrega, ublažiti grčeve povezane sa vežbanjem i još mnogo toga.

Pored toga, mogu da budu odlična i zdrava užina za odrasle i decu, a takođe će vam pomoći da budete siti, kako se ne biste prejedali drugom hranom.

Sa druge strane, zbog visokog nivoa skroba koji se nalazi u svakoj banani, ovo može dovesti do zatvora, ako ih konzumirate previše, zbog čega verovatno ne bi trebalo da uradite isto što i ova devojka, Julija Tarbat.

Naime, pre par godina, Tarbatova je 12 dana uzastopno jela samo banane. Naravno, banane su odličan izvor hranljivih materija. Ali da li su oni sve što je potrebno našem telu? Verovatno ne. Ali Tarbat i dalje nije jela ništa osim banana punih 12 dana.

Međutim, pila je i dosta vode, pazila da se dovoljno odmara i redovno vežbala. Ova vrsta ishrane zapravo ima ime i poznata je kao „mono voće“, gde osoba jede samo jednu vrstu voća u određenom vremenskom periodu. Nakon mono-voćne dijete, Tarbatova je tvrdila da je primetila poboljšanje u svom ukupnom emocionalnom i fizičkom zdravlju, što je prilično neverovatno s obzirom da je bukvalno jela samo banane više od nedelju dana.

Prvo što je rekla da je primetila je poboljšanje varenja i da više ne oseća bolove u stomaku. Takođe je rekla da je počela da se oseća veoma opušteno i bez stresa. To znači da je mogla da se fokusira na svoje strasti i kreativnost, umesto na okidače stresa.

Osim što je samo primetila ova poboljšanja zdravlja, primetila je i da su neke od njenih prethodnih bolesti takođe počele da nestaju. Iako to zvuči kao odlična dijeta, nema sumnje da konzumiranje samo jedne namirnice tokom dužeg perioda, nije baš zdravo, pa ukoliko želite da probate ovako nešto, najbolje bi bilo da se prvo konsultujete sa vašim lekarom.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.