OVO JE RAJ U KOJEM UŽIVA MAJA VOLK: Na 45km od Beograda nalazi se njena LUKSUZNA OAZA MIRA (FOTO)
Maja Volk, Foto: Instagram printscreen/majazmaja59

dom

OVO JE RAJ U KOJEM UŽIVA MAJA VOLK: Na 45km od Beograda nalazi se njena LUKSUZNA OAZA MIRA (FOTO)

Kuća Maje Volk u Babama pravi je mali raj

Objavljeno: 23:43h

Oazu mira i spokojnog života Maja Volk pronašla je na 45 km od centra Beograda, u mestu Babe, gde poslednjih godina organizuje „vikende zdravlja“.

Kuća je ušuškana u zelenilo, bašta ispunjena raznovrsnim voćem i povrćem, a da bi ugođaj bio potpun, tu su bazen i sauna, udobne ležaljke postavljene pored sveže zasađenog cveća, a na dohvat ruke je i bogato opremljena biblioteka.

Dan joj počinje zelenim sokom koji pravi od svega što ubere: deteline, koprive, bosiljka, lavande, lišća mlade breze i kupine, bokvice, peršuna. Podjednako lako snalazi se i za namirnice koje su joj potrebne za ručak.

‒ U podnožju Kosmaja vazduh je predivan, pa ne čudi što su Babe bile vazdušna banja još u vreme Rimljana. Već u devet uveče vam „pada glava“, a budite se s prvim zracima sunca. U neposrednoj blizini je Stojnička šuma prepuna jelena, zečeva, srna i drugih životinja, što samo govori da je priroda nezagađena ‒ kaže Maja, koja kao poseban plus izdvaja to što u blizini nema komšija.

Kuća Majke Volk pružila joj je beg od surove stvarnosti

U živopisno dekorisanom domu, koji odiše pozitivnom energijom, danas rado provodi vreme sa porodicom, ali i gostima koji joj dolaze sa svih strana, a tu se svojevremeno oporavljala od ozbiljnih zdravstvenih problema.

‒ U Babama sam ležala dok sam četiri meseca bolovala od koksaki virusa, a zatim i nekoliko godina kasnije, kada sam imala epizodu sa rakom grla. Odavno maštam o tome da imanje stavim van sistema, znači da bude na solarnu ili geotermalnu energiju, da ima izvorsku vodu, domaću hranu... Polako, svake godine sam sve bliža tom cilju ‒ poručuje svestrana Maja, koja vreme provedeno u prirodi koristi da piše priče, slika, svira, ali i da se sunča i kupa, pa i da praktikuje jogu.

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.