NIKOLA SIMIĆ JE UMRO OD OVE BOLESTI: Danas je GODIŠNJICA, A BOL I TUGA JE ISTA
Foto: Printscreen/Youtube/ LJUBAV TRAJE DUGO

godišnjica

NIKOLA SIMIĆ JE UMRO OD OVE BOLESTI: Danas je GODIŠNJICA, A BOL I TUGA JE ISTA

Privatni život čuvao je od očiju javnosti. Njegov rođeni brat, pokojni Slavko Simić takođe je bio glumac. Ćerka Ana podarila mu je unuke Isidoru i Saru

Objavljeno:

Na današnji dan pre osam godina, preminuo je Nikola Simić.

Velikan pozorišta, filma i televizije, legendarni Nikola Simić preminuo je na današnji dan pre tačno osam godina.

Rođen je 1934. u Beogradu, a glumu koju je zavoleo još u detinjstvu diplomirao je sa 23 godine na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, u klasi sa Radom Đuričin, Ružicom Sokić i Batom Živojinovićem. U žanru filmske komedije posebno se proslavio ulogom Dimitrija Pantića u serijalu "Tesna koža", a nezaboravan je njegov glumački doprinos u "Lajanju na zvezde", "Davitelju protiv davitelja", serijama "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Ljubav, navika, panika"...

1 / 6 Foto: Print Screen Youtube

Od 1957. do 2013. ostvario je više od 250 uloga u radio dramama Radio Beograda. "Šefe koji ti je vrag?", besmrtna je rečenica koju je izgovorio kada je pozajmljivao glas Dušku Dugoušku, a oživeo je i Gargamela u Štrumfovima, Mikelanđela i Sekača u Nindža kornjačama, Mikija Mausa, Šilju, ali i mnoge druge crtane likove koji su obeležili detinjstvo mnogim generacijama.

Privatni život čuvao je od očiju javnosti. Njegov rođeni brat, pokojni Slavko Simić takođe je bio glumac. Ćerka Ana podarila mu je unuke Isidoru i Saru.

Početkom 2014. godine dijagnostifikovan mu je rak prostate, a usled dodatnih komplikacija preminuo je iste godine u novembru u 80 godini. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.