obratite pažnju
DOKTORKA OTKRILA KOJA RIBA IZ KONZERVE JE NAJZDRAVIJA PO VAS: Srbi će se šokirati OVIM PODATKOM, MALO KO JE ZNAO
Jedna doktorka je skrenula pažnju na stvari koje su jako bitno
Iako svi vole da jedu ribu, malo ko zna kako utiče na zdravlje.
Jedna doktorka je skrenula pažnju na stvari koje su jako bitno.
Od sada ćete voditi računa.
Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.
Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.
Svakako, nije svaka konzervirana hrana loša.
Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje.
Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.
„Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.
Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.
Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!