ISTRAŽIVANJE TVRDI DA SE UVEK JEDAN TE ISTI SIMPTOM JAVLJA PRED SMRT: Otkrili su i TAČNO VREME kada nastupa
Foto: Youtube printscreen/Mark Noonan

au

ISTRAŽIVANJE TVRDI DA SE UVEK JEDAN TE ISTI SIMPTOM JAVLJA PRED SMRT: Otkrili su i TAČNO VREME kada nastupa

Najnovije otkriće načunika ukazuje da se jedan simptom uvek dešava 14 godina pre smrti.

Objavljeno:

Danas se tvrdi da je nemoguće predvideti i izračunati sopstvenu smrt, ali naučnici su brojnim istraživanjima došli do zaključka da smanjenje mentalnih sposobnosti i snage nastupa nekoliko nedelja pred smrt. Između ostalog, jedno od najnovijih otkrića je da smrt možete da predvidite 14 godina ranije.

Naučnici su obavili istraživanje tokom kojeg su posmatrali zdravstveno stanje 46.634 Britanaca koji su umrli u 60. godini ili kasnije. Tom prilikom su obuhvatili ljude koji su bili zdravi, one koje su imali demenciju i bolesti srca. Primetili su da se uvek dešava isti simptom: pad krvnog pritiska.

Krvni pritisak je najviše padao kod pacijenata koji su imali demenciju, zastoje srca, gubitak težine u kasnim godinama, ali i onih koji su imali visoki pritisak. Pad krvnog pritisak je zabeležen čak i kod onih koji su bili zdravi, bez bilo koje navedene dijagnoze.

Smrt, Sveće, sveće
foto: Profimedia

"Naše istraživanje baca svetlo na važnost praćenja stanja starijih pacijenata kakve lekari viđaju svuda. Bio bih jako uznemiren kada bi neko protumačio naš rad kao motiv da se hipertenzija u kasnijim godinama ne tretira lekovima i da se oni ne izdaju", kaže autor istraživanja.

Naučnici su istakli da bi lekari trebalo da obrate veću pažnju na to šta pad krvnog pritiska znači za pacijente. Ovo je najočigledniji pokazatelj blizine smrti, zbog toga što se krvni pritisak može brojčano izmeriti, često se meri i prate ga lekari, kao i sami pacijenti.

Podsetimo, postoje ljudi koji su detaljno predvideli sopstvenu smrt. Pisac i NBA igrač su pretpostavljali šta će se desiti, a jedan matematičar je izračunao tačan datum svoje smrti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.