PUNIH 25 GODINA NAKON SMRTI PRINCEZE DAJANE ISTRAŽITELJI SU REKLI OVO: Menja se čitav SLED DOGAĐAJA?!
Foto: Profimedia

tuga

PUNIH 25 GODINA NAKON SMRTI PRINCEZE DAJANE ISTRAŽITELJI SU REKLI OVO: Menja se čitav SLED DOGAĐAJA?!

Oni su rekli da bi vozač automobila potencijalno mogao da pomogne u objašnjenju kretanja crnog mercedesa u kojem su se vozili Dajana (36) i njen partner Dodi Fajed u noći tragedije

Objavljeno:

Francuski istražitelji govorili su o svojim frustracijama jer nisu uspeli da uđu u trag belom vozilu fijat uno, koji je navodno zakačio automobil princeze Dajane u noći kada je umrla u Parizu.

Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći u ranim jutarnji satima 31. avgusta 1997. godine, godinu dana nakon što se razvela od princa Čarlsa.

Njena smrt izazvala je talas tuge javnosti, a 25 godina kasnije i dalje kruže razne teorije zavere.

U novoj dokumentarnoj seriji Kanala 4 "Investigating Diana: Death In Paris", detektivi iz francuske kriminalističke brigade razgovarali su o tome kako je fijat uno navodno bio tamo u vreme nesreće, ali nikada nije pronađen.

Oni su rekli da bi vozač automobila potencijalno mogao da pomogne u objašnjenju kretanja crnog mercedesa u kojem su se vozili Dajana (36) i njen partner Dodi Fajed.

- Ceo svet se bori da prihvati da je princeza od Velsa umrla u svakodnevnom incidentu - rekla je Martin Minteil, šef francuske kriminalističke brigade.

Ona je dodala da ima frustracije zbog automobila fiat uno jer voli da završi svaki posao.

Lejdi Di
foto: Profimedia

- Sigurno je negde tamo. Nažalost, mi ga nemamo. Ali vozač fijata nije pravi krivac. On je mirno vozio, kada je mercedes, koji je dolazio velikom brzinom, naleteo na njega. Odgovornost je na mercedesu - rekla je ona, prenosi Sky news.

Mercedes, u kojem je Dajana bila putnik, u noći udesa su jurili paparaci nakon što je princeza napustila hotel Ric u Parizu.

Automobil je doživeo nesreću u tunelu, a Fajed i vozač Henri Pol su takođe poginuli.

Preživeo je telohranitelj Trevor Riz Džons.

Par koji je bio na licu mesta rekao je da je video beli fijat uno kako izlazi iz tunela, a vozač je bio fokusiran na retrovizore, rekli su istražitelji.

Tragovi bele farbe pronađeni su na mercedesu, a zadnje svetlo mu je bilo pokvareno.

princeza Dajana
foto: Espreso, Profimedia

I Fabris Kuvilje iz francuske brigade rekao je da fijat uno postoji.

- To nije halucinacija. To nije nešto što smo izmislili kako bi stvorili diverziju. On postoji - rekao je Kuvilje.

Erik Gigou, takođe iz francuske brigade, rekao je da su vlasti uradile sve što su mogle da shvate šta se dogodilo, a više od 1.000 ljudi ispitano je tokom istrage.

- Jedina vrata koja su ostala otvorena jeste svedočenje vozača fijata - rekao je on.

Deset godina nakon nesreće, doneta je presuda o "protivpravnom ubistvu", u kojoj se navodi da je Pol bio pijan i da je vozio prebrzo, a da su automobil jurili fotografi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.