OVAJ POLITIČAR JE DEČKO NAŠE POZNATE GLUMICE: Nećete moći da POVERUJETE o KOME SE RADI
Foto: Printscreen Instagram

ko bi rekao

OVAJ POLITIČAR JE DEČKO NAŠE POZNATE GLUMICE: Nećete moći da POVERUJETE o KOME SE RADI

Debitovala je 2010. godine, još kao srednjoškolka, u Pozorištu Boško Buha, ulogom Ivane u predstavi Pazi vamo u režiji Bojane Lazić.Narednih godina Isidora je igrala u većini beogradskih pozorišta

Objavljeno: 12:46h

Isidora Simijonović (Beograd, 21. jun 1995) srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti beogradskog Alfa univerziteta u klasi profesorke Mirjane Karanović.

Debitovala je 2010. godine, još kao srednjoškolka, u Pozorištu Boško Buha, ulogom Ivane u predstavi Pazi vamo u režiji Bojane Lazić.Narednih godina Isidora je igrala u većini beogradskih pozorišta.

Isidora Simijonović
foto: Printscreen Instagram

Dobitnica je Sterijine nagrade iz Fonda ,,Dara Darinka Čalenić″ za najbolju mladu glumicu 2018. godine, za ulogu u predstavi Jami Distrikt.

Filmsku karijeru je započela u filmu Klip, debitantskom ostvarenju Maje Miloš, u kome je ostvarila glavnu ulogu. Tumačila je lik Jasne, tinejdžerke koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Dobitnica je nekoliko priznanja na festivalima za tu ulogu, među kojima su nagrade za najbolju glumicu na festivalima u Litvaniji i u Leskovcu.

Najznačajniju televizijsku ulogu ostvarila je u seriji Jutro će promeniti sve, gde je igrala Sašu. Popularnost je stekla i ulogom Ruže u krimi serijalu Ubice mog oca. Tokom godina ostvarila je uloge u nekoliko domaćih serija, među kojima je i mini-serija Porodica.

Dobitnica je i nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu Novi tvrđava teatar 2017. godine, kao i nagrade za najbolju mladu glumicu festivala Zaplet u Banjaluci iste godine.

Isidora se bavi i muzikom. Završila je Muzičku školu „Stanković” u Beogradu, odsek za klavir. mJedno vreme je bila pevačica grupe Vrooom.

Pošto je nedavno otpočela zajednički život s dečkom, politikologom Vukom Velebitom, mlada glumica Isidora Simijonović objašnjava kako je najlepši trenutak u životu svakoga kada pronađe osobu s kojom može da funkcioniše u paru

Osim što uspešno radi u pozorištu, na filmu i televiziji, mladoj glumici Isidori Simijonović (25) ide dobro i na privatnom planu. Nedavno je započela zajednički život s dečkom, politikologom Vukom Velebitom, s kojim se zajedno stara o Danteu, psu kog je usvojila pre godinu i po.

- Mislim da je najlepši mogući trenutak u životu čoveka kad pronađe osobu sa kojom može da funkcioniše u paru. U vezi sa Vukom nikad nisam pomislila da je moj lični prostor ugrožen, naprotiv, osećam mir i slobodu kao i kad sam sama. Divno je kad ste tandem, kad je za vas uvek tu neko s kim možete da razgovarate, da podelite nešto. Dobro se dopunjujemo i mogu slobodno da kažem da mi je veza sa njim ulepšala i obogatila život. Ljubav je jedna od glavnih ljudskih potreba i životnih radosti, lepo je kad to imate.

Volite li kad Vuk dolazi u pozorište i imate li tremu zbog toga?

- Da, uzbuđena sam kao pred premijeru. Verujem njegovom sudu i ukusu - doživljavam ga kao moje oči u publici, i važno mi je da baš tad budem super. Omiljene predstave u kojima igram su mu “Mira” u Bitefu i “Sumrak bogova” u Beogradskom dramskom pozorištu.

Da li ste vi zainteresovani za njegov posao?

- Jesam. Vuk mnogo piše na razne vrlo važne i zanimljive teme koje su u vezi sa događajima u našem društu, nekad i šire, i uz njega više razmišljam o nekim stvarima. Rekla bih da smo na istoj strani što se tiče doživljaja sveta, nekih ideoloških shvatanja i viđenja kako bi pojedine stvari trebalo da funkcionišu.

U kojoj meri vas zanima politika?

- Kao što nam je čist vazduh potreban da bismo disali i živeli, tako je za dobrobit našeg duha potreban čist, nekontaminiran medijski prostor, a svet oko nas uređuje politika. Živimo u zemlji u kojoj se toksični sadržaji i poluinformacije plasiraju na sve strane i ljudi od svega toga otupljuju, zato je važno da o politici mislimo i govorimo.

(Espreso/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.