OVO JE ŽENA NELETA KARAJLIĆA: Retko se POJAVLJUJU ZAJEDNO, prava LEPOTICA je u PITANJU (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

pogledajte

OVO JE ŽENA NELETA KARAJLIĆA: Retko se POJAVLJUJU ZAJEDNO, prava LEPOTICA je u PITANJU (FOTO)

Supruga je Neletu bila velika podrška i kada je pre nekoliko godina doživeo infarkt

Objavljeno: 09:48h

Oni se retko eksponiraju u javnosti i ne govore mnogo o svojoj intimi, ali je glumac više puta istakao da mu je ona velika podrška.

Supruga je Neletu bila velika podrška i kada je pre nekoliko godina doživeo infarkt.

– To kako sam živeo, moje srce nije moglo da trpi tu budalu… Prestao sam da pušim, to je najvažnija stvar. Nisam nikada bio u potpunosti diciplinovan, a naročito ne u pogledu pića. Volim pivo, volim i rakiju, volim i vino. To je nešto čega ću se morati odreći, ali ne znam da li ću to učiniti sa lakoćom sa kojom sam ostavio cigarete – rekao je on tada na jednoj televiziji.

Nele Karajlić
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Za svoj prvi roman „Solunska 28“, dobio je Nagradu Momo Kapor, koju dodeljuje Zadužbina Momčilo Momo Kapor. Odluku o dodeli nagrade je doneo žiri koji su činili Muharem Bazdulj, Dragana Marković i Vule Žurić.

Nagradu mu je uručio akademik Matija Bećković na svečanosti u Starom dvoru (Skupštini grada Beograda), kojoj su prisustvovali gradonačelnik Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kao i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

Rođen je 11. decembra 1962. godine u Sarajevu, što znači da ima 59 godina.

Završio je Drugu gimnaziju u Sarajevu i upisao studije orijentalistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, ali je napustio studije kada je postao apsolvent.

Tokom 1980-ih godina bio je poznat kao pevač grupe „Zabranjeno pušenje“ i glumac i pisac u televizijskoj seriji Top lista nadrealista. Osnivač je pokreta Novog primitivizma.

Nele Karajlić
foto: Printskrin: RTS

Aprila 1992. godine, usled izbijanja rata u Bosni i Hercegovini je izbegao u Beograd, gde je s novom postavom nastavio rad grupe Zabranjeno pušenje. Komponovao je muziku za film Emira Kusturice Crna mačka, beli mačor iz 1998. godine. Takođe je komponovao, ali i napisao scenario, režirao i glumio u seriji Složna braća 1995. Potom je bio glumac, reditelj i koscenarista serije Nadrealna televizija.

Stalni je član popularnog kviza Ja volim Srbiju. Poznat je po rečima: "Hrani sina pa šalji u vojsku, Srbija se umiriti ne može!"

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram/jana_jankovic

Glumac Nele Karajlić već godinama je u skladnom braku sa Sanjom Bjelanović Janković sa kojom ima dvoje dece: sina Srđana i ćerku Janu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.