JUGOSLOVENSKI DORUČAK KOJI JE BIO REDOVAN NA STOLU: Danas ovaj RECEPT domaćice NE ZNAJU, a drži sitost SATIMA
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ FooDee

njami

JUGOSLOVENSKI DORUČAK KOJI JE BIO REDOVAN NA STOLU: Danas ovaj RECEPT domaćice NE ZNAJU, a drži sitost SATIMA

Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada

Objavljeno: 08:26h

Sastojci:

5 jaja

1 kašičica soli

500 ml mleka (može i kisela voda)

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

20 kašika brašna

6 kašika ulja

Umutite sastojke, pa ih ispecite i napravite zaboravljenu pitu ladnjaču, baš kao što su pravile naše bake.

U Jugoslaviji se nekada često pravila pita ladnjača. Za nju su potrebni jednostavni sastojci, koji su i jeftini, pa je često mogla da se nađe na trpezi. Danas je ova pita skoro zaboravljena, a toliko je ukusna da vredi da se sačuva od zaborava. Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

Priprema: U posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko (ili kiselu vodu) i brašno, pa dobro sjedinite mikserom.

Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Nauljite tepsiju (2 kašike), pa sipajte dobijenu smesu. Preko smese sipajte preostalo ulje (4 kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.