SRBI NE ZNAJU DA JE OVA ŽENA MAJKA SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Retko je VIĐATE u JAVNOSTI, dobro POGLEDAJTE SLIKU (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

OTKRIVENO

SRBI NE ZNAJU DA JE OVA ŽENA MAJKA SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Retko je VIĐATE u JAVNOSTI, dobro POGLEDAJTE SLIKU (FOTO)

Studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, a na velikom platnu se prvi put pojavio 1995. u filmu Tuđa Amerika

Objavljeno: 21:12h

Majka Sergeja Trifunovića, Slobodanka Boba Ivković Trifunović, pola veka udata je za glumca Tomislava Trifunovića sa kojim ima i mlađeg sina Branislava.

Godina 1998. je bila uspešna za Trifunovića. Prvo je u filmu Stršljen Gorčina Stojanovića tumačio ulogu Albanca Miljaima, plaćenog ubice koji radi za albansku mafiju i zaljubljenog u Srpkinju Adrijanu (Mirjana Joković). Potom je glumio i u srpsko-američkom filmu Spasitelj reditelja Predraga Antonijevića, zajedno sa Denisom Kvejdom. U tom filmu je igrao Gorana, surovog vojnika Vojske Republike Srpske. Konačno, glumio je otmičara autobusa u Paskaljevićevom filmu Bure baruta.

Sergej Trifunović
foto: Filip Plavčić

Prethodne uloge i dobro znanje engleskog jezika donele su mu glavnu mušku ulogu u francuskoj drami Ljubavnici (Lovers) Žan-Marka Bara iz 1999. godine, u kojoj glumi Dragana, ilegalnog emigranta iz Jugoslavije zaljubljenog u Francuskinju, kome preti deportacija, kao i ulogu u američkom filmu reditelja Lija Dejvisa i producenta Spajka Lija Tri posle ponoći (3 AM) iz 2001. godine. U filmu Tri posle ponoći prvobitno je trebalo da glumi Albanca, ali je na njegov zahtev nacionalnost promenjena, prvo u muslimana, pa kasnije u Srbina iz Mostara.

Bile su mu ponuđene uloge u filmu Ljubav pre svega (Birthday Girl) sa Nikol Kidman, koju je odbio zbog bombardovanja Jugoslavije 1999. (ta uloga je kasnije pripala Metjuu Kasovicu) i u filmu Bad Company (ulogu dobio Dragan Mićanović), jer nije bio zadovoljan ulogom.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Godine 2001. glumio je u popularnoj srpskoj urbanoj komediji Munje!, Radivoja Andrića. Trifunović je tokom 2002. služio vojni rok u Petrovaradinu. Posle vojske dobio je ulogu Crnog Gruje u istoimenoj srpskoj seriji, ali nije glumio u nastavku serije Crni Gruja 2, jer je pokušao da svoju karijeru nastavi u Americi, pa je uloga pripala Nenadu Jezdiću. Godine 2003. glumio je u Andrićevom hitu Kad porastem biću Kengur i Profesionalcu Dušana Kovačevića.

U 2007. imao je sporednu ulogu u američko-srpskom filmu Srpski ožiljci (Serbian Scars). Trifunović je želeo ulogu Gavrila u najskupljem srpskom filmu svih vremena — Sveti Georgije ubiva aždahu, međutim, došlo je do „kreativnog razmimoilaženja“ između njega i reditelja Srđana Dragojevića.

Sergej Trifunović
foto: Stefan Kojić

U međuvremenu je nastavio da izgrađuje karijeru u Americi sporednom ulogom sina diktatora izmišljene zemlje u filmu Rat korporacija. Film je uglavnom dobio negativne kritike. Krajem 2007. i početkom 2008. bio je angažovan na snimanju filma Turneja.

Studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, a na velikom platnu se prvi put pojavio 1995. u filmu Tuđa Amerika. Proslavio se ulogama u filmovima Ubistvo s predumišljajem, Stršljen, Spasitelj, Munje!, Kad porastem biću kengur, Karaula i seriji Crni Gruja.

Sergej Trifunović
foto: Zorana Jevtić

Boba, po vokaciji pravnica, oduvek je naslednicima bila velika podrška na profesionalnom putu, a nije krila da se i sama u umetnosti vrlo pronalazi.

Kao mlađa glumila je u školskim predstavama, ipak za razliku od supruga i sinova majka Sergeja Trifunovića nije pošla u glumice. Preferira pisanje a stigove svojih pesama, otvorivši nalog na “instagramu”, poslednjih godina rado deli sa javnošću. Slobodanka piše i roman u kom će, navodno, otkriti detalje o svojoj porodici.

Sergej Trifunović
foto: Dragana Udovičić

- Bila sam najbolja glumica u školi, dobijala sam nagrade za recitovanja i pisala pesme. Međutim, ne žalim što nisam otišla u glumice. Tek bi onda bila luda kuća Trifunovića. Neko mora biti normalan u porodici. Ne mogu svi biti ludi. Nije lako živeti sa trojicom glumaca. Treba umeti izaći na kraj s njima - iskrena je bila ranije Boba, koja je jednako duhovito i otvoreno govorila i o različitim karakterima svojih sinova.

- Sergej je povukao na mene po liku i temperamentu, dok je Bane slika i prilika svog oca. Mirniji je. Glumački su obojica sjajni, što je neprimereno da pričam kao majka. Ne znam kada će da se ožene. Buduće žene mojih sinova treba da budu dobri ljudi. Da su vredne i radne. Volela bih da imam što više unučića - zaključila je kroz smeh ona.

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.