OVO JE BIVŠA ŽENA MIME KARADŽIĆA: Isplivala NIKAD VIĐENA FOTKA, trljaćete OČI (FOTO)
Mima Karadžić, Foto: Emilija Jovanović

pogledajte je

OVO JE BIVŠA ŽENA MIME KARADŽIĆA: Isplivala NIKAD VIĐENA FOTKA, trljaćete OČI (FOTO)

Glumac Milutin Mima Karadžić dobio je epitet večitog neženje, a malo ko zna da se on jednom rekao „da“ pred matičarem

Objavljeno: 17:35h

Milutin Karadžić srpski je glumac i producent. Ostvario je veliki broj uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.

Milutin Karadžić je rođen u Bijelom Polju 9. aprila 1955. godine. Dečačke dane, mladost, osnovnu i srednju školu završio je u Nikšiću, u gradu u kojem je živela njegova porodica. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića. Bio je stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1986. do 2013. godine.

Glumac Milutin Mima Karadžić dobio je epitet večitog neženje, a malo ko zna da se on jednom rekao „da“ pred matičarem.

Mima Karadžić
foto: Dragana Udovičić

Prvu ulogu na televiziji Karadžić je dobio 1975. godine. Igrao je Crnogorca u TV drami „Sinovi“ Slavoljuba Stefanovića Ravasija, po scenariju Mirka Kovača. Šest godina kasnije je tumačio naslovnu ulogu u kratkom filmu „Slučaj Bogoljuba Savkovića Livca“. Ostale uloge su pripale Danilu Lazoviću, Bori Stjepanoviću, Mirjani Karanović i Milanu Puziću.

Tokom iste godine snimio je filmove „Erogena zona“ i „Imamo nastup“, te glumio u serijama „Sedam sekretara SKOJ-a“ i „Vojnici“.

1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Tokom 1984. godine je dva puta tumačio druga Orlovića u filmu „O pokojniku sve najlepše“ i TV komediji „Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca“ u režiji Predraga Antonijevića. U drami Vide Ognjanović „Maj nejm iz Mitar“ je igrao Obrena, a u komediji „Vojnici“ Božu Brajovića Njegoša. Sa Nikolom Simićem, Vlastom Velisavljevićem i Lepom Brenom je glumio u komediji „Nema problema“ iz 1984. godine. Ponovio je saradnju sa Zdravkom Šotrom u filmu „Milan – Dar“ iz 1987. godine, a u bioskopima su se te godine pojavili filmovi „Waitapu“, „Oktoberfest“ i „Hajde da se volimo“ u kojima je tumačio Paju, vojnika i menadžera Svetislava.

Mima Karadzić
foto: Printscreen Instagram

U hit komediji „Hajde da se volimo 3“ u kojoj je glavnu ulogu igrala Lepa Brena, Karadžić je glumio vojnika, a iste godine je sa Ivanom Bekjarevom, Svetlanom Bojković, Dejanom Cukićem, Borom Đorđevićem, Dinom Dvornikom i drugima glumio u TV mjuziklu „Ljubav je hleb sa devet kora“ u režiji Stanka Crnobrnje. U kratkom filmu „Udri jače manijače“ tumačio je Baneta, a u seriji „Kod lude ptice“ vlasnika kabarea. Godine 1998. je glumio Mitu u drami „Džandrljivi muž“ i Sovela u TV drami „Kneginja iz Foli Beržera“. U igranom filmu „U ime oca i sina“ iz 1999. godine Karadžić je utelovio Vukotu.

Mima Karadžić
foto: RTV Pink printscreen

Od 2003. do 2007. godine je tumačio Vojina Čađenovića u seriji „M(j)ešoviti brak“ Milana Karadžića, nastaloj po istoimenoj predstavi. Serija je emitovana na Televiziji „Pink“, a govori o životu porodice Čađenović koja je iz Lucerna doselila u Beograd. Njegovu suprugu je u seriji igrala Dara Džokić, ćerku Sloboda Mićalović, a sina Nenad Stojmenović. Sa režiserom Srđanom Dragojevićem je sarađivao na komediji „Atomski zdesna“ koja je publici premijerno predstavljena 2014. godine. Glavne uloge u ovom filmu su dodeljene Srđanu Todoroviću, Tanji Ribič, Bojanu Navojcu i Zoranu Cvijanoviću. Iako je Todorović za ovu ulogu dobio nagradu Car Konstantin na Filmskim susretima u Nišu, film je naišao na veoma loše kritike.

Mima Karadžić
foto: printscreen

U zajednički projekat braća Karadžić su ponovo ušli 2016. godine kada je počelo snimanje filma „Biser Bojane“. Reč je o koprodukciji Srbije i Crne Gore. Režiser i producent su Karadžići, dok su scenario pisali Vladimir Đurđević, Stevan Koprivica i Bojana Babić. Film je u Crnoj Gori premijerno prikazan 15. februara, a u Srbiji 3. marta 2017. godine. Na temelju ovog filma je kasnije nastala i istoimena serija, u kojoj Mima tumači lik Nikole Popovića.

Mima Karadzić
foto: Damir Dervišagić

Privatni život poznatog glumca je oduvek bio u fokusu javnosti. Naročito zbog toga što su ga tabloidi povezivali sa najlepšim ženama srpske i crnogorske javne scene. Malo je poznato da je od 1992. do 1994. godine bio u braku sa bivšom glumicom Sunčicom Đurić.

Sunčica Đurić
foto: Printscreen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.