NIKO NE ZNA DA JE BAŠ ONA ŽENA SLAVKA ŠTIMCA: Isplivala NIKAD VIĐENA fotka, jako je POZNATA (FOTO)
Slavko Štimac, Foto: Marina Lopičić

iznenadićete se

NIKO NE ZNA DA JE BAŠ ONA ŽENA SLAVKA ŠTIMCA: Isplivala NIKAD VIĐENA fotka, jako je POZNATA (FOTO)

U razdoblju od 1972. do 2016. godine, glumio je u oko 70 filmova, serija i predstava

Objavljeno:

"Varljivo leto '68" reditelja Gorana Paskaljevića je svakako jedan od najprepoznatljivijih filmova bivše Jugoslavije. Scena iz ovog ostvaranje su mnogima u sećanju, poput one kada glavni lik Pera masira atraktivnu pekarku Jagodinku Simonović u pekari.

Mladog Petra je glumio Slavko Štimac, koji se u intervjuu za "Objektiv" prisetio tih kadrova.

- Sve te ljubavne scene mi uopšte ne prijaju, ne volim da ih snimam i to nema nikakve veze od izbora partnerki u filmu ili seriji u kojima glumim. Jednostavno, kada nema neke hemije, nema potrebe za takvim scenama - rekao je Štimac i nastavio:

Slavko Štimac
foto: Printscreen/Youtube

- Konkretno, ta scena sa Jagodinkom ispala je onako kako sam i očekivao. To je očigledno ono što sve najviše i zanima. Mene lično je bilo sramota da sebe kasnije gledam u toj sceni, ali to je gluma, na to se naviknete kroz vreme - rekao je Slavko Štimac u navedenom intervjuu.

Štimac je rođen 15. oktobra 1960. godine u selu Vujići, u naselju Konjsko Brdo (Perušić, FNR Jugoslavija).

U razdoblju od 1972. do 2016. godine, glumio je u oko 70 filmova, serija i predstava.

1 / 4 Foto: youtube/printscreen

U januaru 2019. godine na otvaranju 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf uručeno mu je priznanje “Nagrada za buduće filmove”, koja je ekvivalent nagradi za životno delo.

Počeo je da glumi sa samo dvanaest godina — 1972. u filmu Obrada Gluščevića Vuk samotnjak, gde je igrao pastira Ranka. Potvrđuje se tri godine kasnije u filmovima Zimovanje u Jakobsfeldu i Salaš u malom ritu. Sledećih godina tumači uglavnom uloge tinejdžera. Izuzetno mladolik i u kasnijem životnom dobu često igra adolescente, kakva je i njegova — po mnogim mišljenjima i najbolja — uloga sarajevskog pubertetlije Dina u filmu Sjećaš li se Doli Bel iz 1981. godine.

Slavko Štimac
foto: Marina Lopičić

Godine 1996. otišao je u Sjedinjene Američke Države, gde je snimio dva filma; kasnije se vratio u Beograd.

Slavko Štimac je, naime, godinama u srećnom braku sa Vesnom Golubović, koja je i sama izuzetno uspešna u profesiji kojom se bavi.

Vesna je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a već iduće godine preselila se u Njujork.

- Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: "Srpske junačke pesme" i "Novi zavet". Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem - ispričala je u jednom od retkih javnih istupanja, a prenosi "Alo".

Vesna je autorka mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

Uprkos svemu, odlučila je da se vrati u Beograd, gde se posvetila onome za šta se školovala.

(Espreso/Objektiv/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.