OVAJ ČOVEK JE MUŽ VEDRANE RUDAN: Držaćete se za GLAVU kada vidite o KOME SE RADI
Vedrana Rudan, Foto: © ATA Images

saznajte

OVAJ ČOVEK JE MUŽ VEDRANE RUDAN: Držaćete se za GLAVU kada vidite o KOME SE RADI

Prvi brak je trajao više od 14 godina i s prvim suprugom ima dvoje dece, kćer Asju Hrvatin i sina Slavena Hrvatina

Objavljeno: 16:04h

Vedrana Rudan je hrvatska književnica i kolumnistkinja.

Završila je Pedagošku akademiju u Rijeci – kako sama navodi „srpski ili hrvatski“ i nemački jezik. U životu je, pre nego je postala poznata, radila razne poslove - bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju...

Poznata po svom nepristrasnom i sočnom jeziku, 1991. je dobila otkaz. Pravosnažnom sudskom presudom je 1993. vraćena na posao ali joj je bilo onemogućeno da radi pa je sama dala otkaz. Godine 2003. odlučila je da će biti književnica. Januara 2009, zbog antisemitske izjave na Dan Holokausta, dobila je otkaz na „Novoj TV“.

Vedrana Rudan
foto: Espreso

Piše kratkim, britkim stilom, duhovito, „bez dlake na jeziku“. Uzima u zaštitu one koji su ostali bez posla, sirotinju, ugrožene žene, običan narod. Na meti su joj tajkuni, vlast, bankari, hipokrizija u Crkvi, privatizacija, ulazak Hrvatske u NATO, i mnoge druge. Član je hrvatskog društva pisaca, a knjige su joj prevođene na engleski, nemački, poljski, slovenački, ruski, makedonski, mađarski. Po knjizi „Uho, grlo, nož“ rađene su pozorišne predstave u hrvatskom Teatru 101 i srpskom Ateljeu 212.

Vedrana Rudan je rodom primorka iz Mošćeničke Drage, malog ribarskog mesta pored Opatije. Odrasla je u izrazito siromašnoj porodici. Otac je poreklom Hercegovac, je bio riba, a majka, poreklom iz Like, domaćica koja je bila prisiljena, od strane svoga supruga i Vedranine bake po majci, da napustit posao direktorke u vrtićima.

1 / 4 Foto: Espreso

Udavala se dva puta. Prvi brak je trajao više od 14 godina i s prvim suprugom ima dvoje dece, kćer Asju Hrvatin i sina Slavena Hrvatina. Sin je diplomirao psihologiju u Beču i informatiku u Americi, a ćerka ekonomiju u Opatiji. Još za vrime braka upoznala je osam godina mlađeg advokata i s njim se upustila u vezu, te donela odluku o razvodu jer u dotadašnjem višegodišnjem braku nikada nije bila srećna.

Vedrana Rudan, Spisateljica, Hrvatska, Crkva, Koronavirus, Korona-virus, Korona virus, Covid 19, Covid-19
foto: Youtube printcsreen/PRVA

Vedrana je gostovala u mnogim poznatim emisijama kao što su “Nedeljom u 2” i “Latinica”, te mnogim radijskim programima, davala mnogo intervjua premda tvrdi da ih mrzi iz dna duše jer novinari uvek nešto saznaju što nije imala nameru da iznese u javnost.

Ova spisateljica piše bez zadrške i obaziranja na to što će drugi misliti i reći. Reakcije čitatala njenog bloga je nikada nisu uznemirile jer svoje pisanje doživljava kao razgovor sa samom sobom.

Vedrana Rudan
foto: Printscreen/youtube/ Televizija srpske dijaspore

Isto tako, objašnjava da sve njene pisane i govorne provokacije imaju samo jedan cilj, a to je njezina zarada pri prodaji knjiga i naplata rada na TV-u. Nastoji da bude suprotna od onoga što se od nje očekuje jer tako održava interes za sebe i od toga živi.

Advokat Ljubiša Drageljević je njen drugi muž s kojim je živi skladno i srećno u Rijeci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.