RASTKO JE PRE MARIJE BIO U VEZI SA OVOM ŽENOM: Njena FACA je svima POZNATA, trljaćete OČI (FOTO)
Rastko i Marija, Foto: Instagram printscreen/ rastko.jankovic

POGLEDAJTE

RASTKO JE PRE MARIJE BIO U VEZI SA OVOM ŽENOM: Njena FACA je svima POZNATA, trljaćete OČI (FOTO)

Glumačku karijeru započeo je u Dečjem i omladinskom dramskom studiju Radio televizije Beograd, gde je učestvovao u snimanju dokumentarnih filmova i šou programa

Objavljeno:

Rastko Janković je srpski televizijski, filmski i pozorišni glumac i pevač.

Rođen je 8. aprila 1972. godine u Parizu, a u Beograd se sa porodicom preselio kada je imao deset godina. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića.Veći deo života proveo je van Srbije, a popularnost je stekao ulogama u filmovima Lajanje na zvezde, Tango je tužna misao koja se pleše, Rođeni sjutra, kao i u TV seriji Ubice mog oca. Janković je pored srpskih, glumio i u nekoliko francuskih filmova. Devedesetih godina bavio se muzikom. Jankovićev kum je Đorđe David.

Rastko Janković, Marija Veljković
foto: Instagram printscreen

Glumačku karijeru započeo je u Dečjem i omladinskom dramskom studiju Radio televizije Beograd, gde je učestvovao u snimanju dokumentarnih filmova i šou programa. Prvu ulogu na televiziji ostavio je u TV seriji 16 puta Bojan u ulozi Dejana, a ona je emitovana 1986. godine.

Godine 1987. pojavio se u ulozi Dejana u TV seriji Soba 405, a 1989. godine u francuskom filmu Bunker palas hotel.Godine 1994. glumio je u kratkometržanom filmu Amnezija, a naredne godine u filmu Odisejev pogled.

Pojavio se u jednoj epizodi TV serije Otvorena vrata, koja se emitovala 1995. godine, a bio je u ulozi Kolje Dimitrova Dimketa I. U TV seriji Mali kućni grafiti pojavio se u ulozi Bend Nb1 u šest epizoda, kao i u jednoj epizodi TV serije Gore-dole, koja je emitovana 1997. godine.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

U filmu Puriše Đorđevića Tango je tužna misao koja se pleše iz 1997. godine bio je u ulozi Štuke, a iste godine izašao je film Rođeni sjutra, gde je Janković imao ulogu Bakija.U filmu Lajanje na zvezde, Janković je bio u ulozi Mikija Kneževića, a on je premijerno prikazan 1998. godine.

Godine 2003. pojavio se u francskom filmu Clandestino u ulozi Mirka, a nakon toga u TV seriji Tragom Karađorđa u ulozi Petra Jokića. Godine 2005. pojavio se u jednoj epizodi TV serije Ljubav, navika, panika kao Jovanovićev sin, a nakon toga u filmu Sledeći, molim! kao Emil Srbin.

Jovanović je ostvario ulogu Filipa u filmu Nebo iznad krajolika iz 2006. godine, kao i ulogu Jurija u francuskom filmu Ljudski zverinjak.[9] Glumio je u filmu Flešbek ulogu Raleta, a 2012. godine pojavio se u filmu As pik - Loša sudbina.

Marija Veljković
foto: Printscreen Instagram

Godine 2015. imao je ulogu italijanskog vojnika u filmu Enklava, a nakon toga kao proterej David pojavio se u dve epizode TV serije Selo gori, a baba se češlja.U dve epizode kao Vanja pojavio se u TV seriji Sinđelići, kao i u četiri epizode serije Senke nad Balkanom u ulozi inspektora Tomića.

U srpskom filmu Petak 13. iz 2018. godine glumio je kao voditelj rijaliti emisije, a iste godine glumio je Aleksu u filmu Zaspanka za vojnike. Janković je ostvario ulogu pukovnika Zagorca u TV seriji Šifra Despot. Kao policajac Ivan pojavio se u seriji Ubice mog oca, a ostvario ulogu i u filmu Ključ.

Rastko Janković, Marija Veljković
foto: Instagram printscreen

Pored glume, Janković se devedesetih godina bavio muzikom. Objavio je album pod nazivom To su geni, 1996. godine za Komunu, a na njemu se nalazi jedanaest pesama.

Takođe je objavio nekoliko video spotova za pesme, kao i singlova, a jedan od najpopularnijih bio je Moj Beograd.Godine 2013. snimio je pesmu Samo najbolji idu napred, koju je izvodio na mitinzima Srpske napredne stranke, čiji je član.

Nagrade i priznanja

Nagrada za najbolje debitanstvo ostvarenje u filmu Rođeni sjutra, 31. Festival glumačkih ostvarenja Filmski susreti (1996)

Nagrada za glumca festivala , 31. Festival glumačkih ostvarenja Filmski susreti (1996)

„Zlatna značka” od Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (2008)

Počasni građanin Zemuna (2008)

Marija Veljković
foto: Instagram

Zahvalnica za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu (2018)

Njih dvoje važili su za jedan od najskladnijih parova početkom 2000-ih. Njihova ljubav trajala je pune tri godine.

Inače, može se reći da je Rastko "slab" na plavuše, pa je pre mnogo godina bio u vezi sa pevačicom Jellenom. Oni su bili u ljubavi pune tri godine, a onda su se razišli.

Voditeljka Marija Veljković već neko vreme uživa u vezi sa glumcem Rastkom Jankovićem, koji je najpoznatiji po svojoj vezi sa pevačicom Jelenom Lalović poznatijom kao Jellena.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ TVKopernikus

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.