OVO JE PRVA ŽENA MIKIJA MANOJLOVIĆA: Zinućete kada vidite o kojoj OSOBI je REČ
Miki Manojlović, Foto: Dragana Udovičić

KO BI REKAO

OVO JE PRVA ŽENA MIKIJA MANOJLOVIĆA: Zinućete kada vidite o kojoj OSOBI je REČ

Za zasluge u oblasti pozorišta i filma u jugoistočnoj Evropi, 2011. je proglašen za počasnog doktora Evropske filmske akademije

Objavljeno: 10:02h

Miki Manojlović je rođen u porodici pozorišnih glumaca, njegovi roditelji su glumac Ivan Manojlović i glumica Zorka Manojlović. Posle završene Akademije nastupa u pozorištu. Karijeru na televiziji počinje u seriji Otpisani (1974).

Igrao je u kultnoj seriji Grlom u jagode (1976) režisera Srđana Karanovića. Na filmu je sarađivao sa Emirom Kusturicom. Posle filma „Podzemlje“ (1995) počinje da snima i u inostranstvu. Neki od poznatijih filmova u kojima je igrao su: Crna mačka beli mačor, Podzemlje, Tuđa Amerika, Tango argentino, Mi nismo anđeli i Zavet.

Za zasluge u oblasti pozorišta i filma u jugoistočnoj Evropi, 2011. je proglašen za počasnog doktora Evropske filmske akademije.

Miki Manojlović
foto: Damir Dervišagić

Glumac Miki Manojlović retko govori o svom privatnom životu i porodici, a sada je otkrio da njegov sin ne želi da se bavi glumom.

Naime, Miki je ispričao da njegov naslednik i dalje "traži svoj put", ali da je u svetu umetnosti.

- Moj Ivan je tek maturirao i zabranjuje mi da pustim to što radi. Ostavlja trajni trag, kao da piše dnevnik svog unutrašnjeg sveta. Objavio je tri pesme za koje je napisao i muziku. Traži svoj put. Njegovo pesništvo u ovom vremenu je impresivno - kaže Miki i nastavlja:

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

- Samo dvaput me je gledao u pozorištu. Bio je na premijeri "Kralja Lira". Tad je prvi put bio u zagrebačkom HNK, mada je i ranije dolazio u Zagreb. Moja tašta je Zagrepčanka, njegov bratić i rođaka su tu. Gledao je i rekao mi "Ćale, nisam znao da možeš biti takav." Mislio je na strogoću koju nemam prema njemu, kao "moj tata može biti i zajeban".

Glumac otkriva da ga Ivan baš i ne sluša, a da je u kući glavni policajac majka Tamara Vučković:

Tamara Vučković
foto: STEFAN STOJANOVIĆ

- Kao i svim dečacima u tom uzrastu, čupam mu reči iz usta. S Tamarom je mnogo življi i uvek završava tako da mama nekako gnjavi. Pa tata ispada kul, a mama gnjavatorka. Ali to su mame. I moja je bila takva. Mogu da dam savet, ali ništa ne vredi ako sam ne prođeš kroz to neko svoje iskustvo. Mladost ne sluša što govorite. Da makar čuju šta bi moglo biti. Iskustvo je neprocenjivo i zato je veoma važno da se što pre odvoje od roditelja - kaže za 24sata.hr.

Čarna Manojlović
foto: Studio B printscreen

Miki je prvi put stao pred oltar sa koncert majstorom Iskrom Uzelac sa kojom ima ćerku Čarnu, a nakon razvoda se ponovo oženio. Suprugu Tamaru Vučković, upravnicu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, upoznao je tokom rada na predstavi "Zločin i kazna", i sa njom ima sina Ivana.

(Espreso / 24sata.hr / Pulsonline.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.