NAKON TURBULENTNOG BRAKA ONA MU JE PROMENILA ŽIVOT: Ovo je ŽENA Mikija Manojlovića, mlađa je od njega 20 GODINA
Miki Manojlović, Foto: © ATA Images

znate je

NAKON TURBULENTNOG BRAKA ONA MU JE PROMENILA ŽIVOT: Ovo je ŽENA Mikija Manojlovića, mlađa je od njega 20 GODINA

Ovaj istaknuti umetnik koji je poznat i van granica Srbije ima zapaženu karijeru

Objavljeno: 17:50h

Miki Manojlović iza sebe ima veliki broj uloga kako na filmu, tako i u pozorištu, a sada ljubitelji serija imaju prilike da ga gledaju u "Bilo jednom u Srbiji", u ulozi gazde Mite.

Ovaj istaknuti umetnik koji je poznat i van granica Srbije ima zapaženu karijeru.

Ono što je zanimljivo da se ćerka Čarna posvetila umetnosti, te da je završila dramske i audiovizuelne umetnosti - režija.

Miki Manojlović
foto: Dragana Udovičić

Docent je na Katedri za filmsku i TV režiju i montažu na Akademiji umetnosti u Beogradu od 2009. godine.

Predrag „Miki” Manojlović je srpski glumac.

Rođen je u porodici pozorišnih glumaca, njegovi roditelji su glumac Ivan Manojlović i glumicaZorka Manojlović. Posle završene Akademije nastupa u pozorištu. Karijeru na televiziji počinje u seriji Otpisani (1974). Igrao je u kultnoj seriji Grlom u jagode (1976) režisera Srđana Karanovića. Na filmu je sarađivao sa Emirom Kusturicom. Posle filma „Podzemlje“ (1995) počinje da snima i u inostranstvu.

Neki od poznatijih filmova u kojima je igrao su: Crna mačka beli mačor, Podzemlje, Tuđa Amerika, Tango argentino, Mi nismo anđeli i Zavet.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Za zasluge u oblasti pozorišta i filma u jugoistočnoj Evropi, 2011. je proglašen za počasnog doktora Evropske filmske akademije.

Inače, Čarna se glumila u filmu "Tango Argentino", proslavljenog reditelja Gorana Paskaljevića.

Bila je Selena koja je uz Nikolu Žarkovića, Miju Aleksića i Inu Gogalovu, svog filmskog brata, deku i maku, dočarala neobičnu porodičnu priču i uticaj koji je tadašanja političko-društvena situacija, tačnije slom jednopartijskog sistema, imao na njihove živote.Čarna je u legendarnom ostvarenju Paskaljevića, miksu tužnih, smešnih i surovo realnih elemenata, već kao devojčica uspela da se izbori sa znatno starijim kolegama i da svoju ulogu pretvori u važan segment filma.

Miki Manojlović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Čarna Manojlović, rediteljka, rođena je 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je filmsku režiju 2003. godine na Akademiji umetnosti u Beogradu. Usavršavala se na mnogim domaćim i internacionalnim master klasovima (master klas prof. Christiana Bergera, Jean Andre Fieschija, Miroslava Janeka, Emira Kusturice…).

Za diplomski film, dugometražni dokumentarac „Tri (u)lične priče“ (2003) osvojila je Gran pri 50. Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, nagradu za najboljeg reditelja debitanta, kao i još nekoliko nagrada na festivalima u zemlji i inostranstvu.

Čarna Manojlović
foto: Studio B printscreen

Njen drugi celovečernji dokumentarni film „Miki Manojlović: filmska ostvarenja“ (2005) je, kao i prethodni, napisala, snimila, režirala i koproducirala.

Rediteljka je velikih dokumentarnih TV serijala o ljudskim pravima i borbi protiv nasilja nad ženama i decom, koje je režirala u produkciji PG Mreže, „Stop nasilju“, „Jedan običan život“, „Prava stvar“, uz tesnu saradnju sa nevladinim sektorom.

Bila je kreativna koordinatorka i moderatorka programa i edukativnih radionica festivala kratkih audio-vizuelnih formi „Nova svelost“, umetnička direktorka i selektorka Festivala ženskog filma „Žensko oko sveta“, prvog festivala ženskog filma na Balkanu, u produkciji Anti trafiking centra iz Beograda.

Članica je mnogih žirija filmskih festivala i revija, članica Udruženja filmskih umetnika Srbije, Udruženja dokumentarista Srbije, kao i Asocijacije filmskih reditelja Srbije.

Miki Manojlović
foto: Dragana Udovičić

Prvi brak Mikija Manojlovića bio je sa koncert majstorom Iskrom Uzelac, a njihova ljubav krunisana je rođenjem ćerke Čarne. Ipak, ljubav je izbledela, a razvod je bio buran. Kada se oporavio u njegov život ušla je sadašnja supruga, dvadeset godina mlađa Tamara Vučković.

Glumac Miki Manojlović više od dvadeset godina je u braku sa glumicom Tamarom Vučković, koju je javnost upoznala kroz uloge u serijama “Broz i ja” i “Na terapiji”, kao i u filmovima “Simpatija i antipatija” i “Položajnik”. Iako je pred njom bila velika karijera, Tamara poslednjih godina nije snimala filmove i serije, već se posvetila radu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je i direktorka.

Tamara i Miki su u braku od 1992. godine, a razlika od dve decenije u godinama, nikad im nije predstavljala problem. Zajedno imaju sina Ivana.

Tamara Vučković
foto: STEFAN STOJANOVIĆ

(Espreso / Blic / Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.