OVO JE PRAVO POREKLO ALJOŠE VUČKOVIĆA: Istina će vas ZAKUCATI
Aljoša Vučković, Foto: Damir Dervišagić

pogađajate

OVO JE PRAVO POREKLO ALJOŠE VUČKOVIĆA: Istina će vas ZAKUCATI

Aljoša Vučković dobio je epitet zavodnika kada je glumio u serijama "Srećni ljudi" i "Bolji život".

Objavljeno: 13:41h

Aljoša Vučković je jugoslovenski i srpski filmski, pozorišni i televizijski glumac.

Vučković je ostvario uloge u više od 70 filmova i TV serija, od kojih su najpoznatije uloga Gašpara u TV seriji „Povratak otpisanih“ (1976) i dr Iva Lukšića u TV seriji „Bolji život“ (1987—1991)i „Laguna Ribočistač“ (2006) - (danas). U srodstvu je sa pevačicom Severinom Vučković.

Aljoša Vučković dobio je epitet zavodnika kada je glumio u serijama "Srećni ljudi" i "Bolji život". Glumac se na neko vreme povukao iz javnosti, a sada publika opet ima priliku da ga gleda na malim ekranima.

Aljoša Vučković
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naime, Vučković se, kako je sam svojevremeno rekao, povukao iz glume zbog bolesti.

- Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim - rekao je u jednom od poslednjih obraćanja javnosti, ne želeći da otkriva detalje o bolesti.

Sada se ponovo pojavio i to kao gost u jednoj od epizoda serije "Dođi juče".

Ono što je mnoge iznenadilo, jeste to što se glumac vidno promenio u odnosu na period od pre nekoliko godina.

1 / 4 Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Vučković u Beogradu živi sa suprugom Editom, s kojom ima dve ćerke - Leanu i Saru. Aljošu najviše pamte po ulogama iz "Velog mista", ali i seriji "Bolji život" gde je glumio doktora Ivu Lukšića. Tumačio je i ulogu mletačkog državnika Jovana Dandola u "Nemanjićima".

U jednom intervjuu Aljoša je odgovrio sledeće:

Aljoša Vučković
foto: Marina Lopičić

Treba li da pitamo da li vam je otac bio vojno lice?

- Naravno, ali već 1956. godine su ga nasilno penzionisali. Bio je neukrotivi Dalmatinac. Otišao je s nepunih 40 godina u penziju jer je neki Crnogorac, kada je otac trebao da polaže za generalski čin, rekao: "Samo preko mene mrtvog". Otac je preko toga prešao, shvatio da su "drugovi" malo i govna. Posle je bilo izvinjenja, na šta im je on odgovorio da ne zna o čemu to pričaju. Potom je otac, kao kadrovik, radio u Željezari "Ilijaš", a kada su početkom 60-ih godina počela prva inostrana zapošljavanja, prešli smo u Split. Tamo se zaposlio u Zavodu za zapošljavanje. Odatle je i zvanično otišao u penziju.

Jesu li vaši roditelji iz zaleđa?

Aljoša Vučković
foto: Printscreen

- Da, iz Dalmatinske zagore, iz sela Dugopolje, koje je za kraške prilike dosta veliko. Nalazi se nedaleko od Splita, kada se prođe Solin i Klis. Nadalje putevi idu ka kninskoj i sinjskoj krajini.

Gde ste sve živeli?

Aljoša Vučković
foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Rođen sam u Buzetu u Istri. Potom smo se selili u u Kanfanar, Lovran, Iku, Opatiju, ponovo u Buzet, pa u Zagreb, Hvar, Pljevlja, Sarajevo i Split.

(Espreso / Ekapija.com / Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.