DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koje je ZAPRAVO GODIŠTE Žika Todorović, ŠOK
Srđan Žika Todorović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

neverica

DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koje je ZAPRAVO GODIŠTE Žika Todorović, ŠOK

Bio je u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a sa njim su studirali: Vesna Trivalić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, itd

Objavljeno: 10:32h

Srđan Todorović, je srpski glumac i rok muzičar, sin glumca Bore Todorovića. Mlađa sestra Dana Todorović je takođe glumica. Kao bubnjar, svirao je u beogradskim grupama Eks Radnička Kontrola, Centar, Bezobrazno zeleno, Disciplina kičme (1982—1986), Ekatarina Velika (1987—1990) i Kazna za uši. Kasnije se posvećuje isključivo glumi.

Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a jedno vreme se paralelno bavio glumom i muzikom. Redovni je član žirija popularnog takmičenja talenata Ja imam talenat. Oženjen je Anom.

Srđan Žika Todorović
foto: Prinstcreen/Youtube

Srđan potiče iz umetničke porodice. Njegov otac je poznati srpski glumac Bora Todorović, a majka mu je balerina Snežana Matić. Sa očeve strane ima dve polusestre: Taru i Danu koja je takođe glumica. Srđanova tetka po ocu je čuvena srpska glumica Mira Stupica.

Tokom srednje škole, Žika je počeo da se bavi muzikom. Kada je završio četvrti razred, otišao je u vojsku. Iako nije planirao da studira glumu, polagao je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Recitovao je tekst Filipa Rota „Portnojeva boljka“ koji govori o čoveku koji je opsednut masturbacijom i upisao ga je iz prvog puta. Razlog zbog kog se odlučio za fakultet je taj što mu je omogućio sedam dana odsustva iz vojske.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Od novembra 2016. do juna 2017. godine Srđan je sa koleginicom Danicom Maksimović i pevačima Anom Nikolić i Stefanom Đurićem Rastom bio u žiriju takmičenja „Ja imam talenat“. U jednoj epizodi, Žika je rekao takmičaru da zna da peva „đene – đene“, a on je razumeo da treba da peva „Đelem đelem“ što je izazvalo smeh u studiju. Druga zanimljiva situacija je bila kada je Srđan dobio na poklon gaće od jednog takmičara. Glumac je nastavio saradnju sa Rastom i tumačio je ulogu narko-bosa u njegovom spotu za pesmu „Kilo, kilo“ koja govori o kokainu.

Srđan Žika Todorović
foto: Printscreen Instagram/srdjan.zika.todorovic

1992. godine je tumačio ulogu Đavola u filmu „Mi nismo anđeli“. 2005. i 2006. godine snimljeni su drugi i treći deo filma za koje Žika smatra da su fantastični. On i Uroš Đurić su nagovarali reditelja Srđana Dragojevića da svake godine radi nastavak po ugledu na „Žikinu dinastiju“. 2001. godine Srđanu je dodeljena uloga juniorskog prvaka Evrope u streljaštvu Igora Gordića koji je u ratu postao zavisnik od droge. Pošto lokalnom dileru duguje novac, Igor prodaje stvari koje su roditelji ostavili njemu i njegovom bratu.

Kristina Kija Kockar, Srđan Žika Todorović
foto: Printscreen Youtube

2007. godine je počeo snimanje serije „Vratiće se rode“ u kojoj je glumio šanera i biznismena Duška Krtolu, poznatijeg kao Duleta Pacova, koji želi da selo Baranda postane savremeno pa od porodične kuće pravi kafanu i kupleraj.

U februaru 2018. godine Žika je dobio nagradu od kritičara za najboljeg glumca za ulogu u filmu „Prokleti pas“. Iako je često glumio ljude sa druge strane zakona, uloga gangstera Sergeja mu je bila jedna od najtežih u karijeri. Sarađivao je sa glumicama Jelenom Galović, Majom Lukić i Ninom Seničar za koje je rekao da nose film.

Damir Handanović, Dušica Jakovljević, Srđan Žika Todorović, Kristina Kija Kockar, Sloba Radanović
foto: Sonja Spasić

Neke od Srđanovih poznatih replika u filmovima su: – „Deco, je l’ volite brzu vožnju?“ („Mi nismo anđeli“); – „Ma, jok voli te, samo se pravi!“ („Mi nismo anđeli“); – „Za Nadicu jednu serenadicu.“ („Tri palme za bitangu i ribicu“); Rođen je 28. marta 1965. što znači da ima 57 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.