RETKI ZNAJU DA JE OVO MAJKA SONJE SAVIĆ: Njeno ime NIGDE do sad NISTE MOGLI DA ČUJETE, bićete ZATEČENI (FOTO)
Sonja Savić i Mikaina Savić, Foto: Kurir

retkost

RETKI ZNAJU DA JE OVO MAJKA SONJE SAVIĆ: Njeno ime NIGDE do sad NISTE MOGLI DA ČUJETE, bićete ZATEČENI (FOTO)

Pre 14 godina, 23. septembra, Sonja Savić napustila je životnu i umetničku scenu.

Objavljeno: 11:53h

Za krhkom pojavom Sonje Savić (1961-2008) koja kao da ne dodiruje tlo, svojevremeno okretao se čitav grad. Slavna jugoslovenska glumica bila je miljenica, ali i urbana ikona Beograda koja je napuklim glasom i buntom koji je vrcao iz nje, obeležila kinematografiju osamdesetih.

Sonja Savić
foto: Printscreen

Pre 14 godina, 23. septembra, napustila je životnu i umetničku scenu. Iako je ispraćena bez velike pompe, dobri duh Sonje Savić i danas legdi gradom i regionom.

Njena majka Mikaina Savić nikada nije mogla da se pomiri sa činjenicom da nas je njena mezimica prerano napustila. Filmove u kojima je Sonja glumila bili su jedini način da Mikaina održi sećanje na nju.

1 / 5 Foto: Printscreen

- Dosta je vremena prošlo, a ja i dalje gledam sve ono što se ponovo emituje na televiziji. Teško mi pada, ali volim da je vidim. Volim sve njeno da gledam. Zamislim da je živa, i da će se pojaviti. Najviše volim film "Šećerna vodica" sa kojim je dobila nagradu u Puli. Ima ona dosta filmova, a koji se više ne prikazuju - govorila je svojevremeno Mikaina za portal Srpskog telegrafa, Republika.rs.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.