HIT FOTKA ANDRIJE MILOŠEVIĆA IZ MLADOSTI: Nema šanse da BISTE ga PREPOZNALI, ko bi rekao DA JE OVO ON (FOTO)
Andrija Milošević, Foto: Dragana Udovičić

ŠTA KAŽETE NA TO?

HIT FOTKA ANDRIJE MILOŠEVIĆA IZ MLADOSTI: Nema šanse da BISTE ga PREPOZNALI, ko bi rekao DA JE OVO ON (FOTO)

U Beograd je došao 2000. godine na poziv Svetozara Cvetkovića, koji mu je našao angažman u Ateljeu 212 u predstavi Kaput prljavog čoveka

Objavljeno: 20:34h

Andrija Milošević je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Stariji sin majke Vere i oca Peka. Andrija ima mlađeg brata Velibora. Detinjstvo je proveo u Nikšiću. Kao tinejdžer je maštao da postane slavni fudbaler i sa četrnaest godina je aktivno igrao fudbal za FK Sutjeska. Sa šesnaest godina je postao student u prvoj generaciji Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića.

Na drugoj godini studija je dobio prvu veliku ulogu u pozorištu i tada je prvi put sarađivao sa rediteljem Milanom Karadžićem. Glumu, koju je zavoleo, završio je u roku, diplomskom predstavom Gospođica Julija. U Crnoj Gori je radio mnogo predstava sa svim rediteljima i glumcima.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

U Beograd je došao 2000. godine na poziv Svetozara Cvetkovića, koji mu je našao angažman u Ateljeu 212 u predstavi Kaput prljavog čoveka. Godine 2003, Milošević počeo da snima seriju Mješoviti brak sa rediteljem Milanom Karadžićem i scenaristom Stevanom Koprivicom. Tada ga je šira javnost upoznala kroz simpatični lik Crnogorca Banja, kojeg je tumačio u ovoj seriji.

Glumio je do sad u više od 100 predstava.

Crnogorska rediteljka Marija Perović mu je dodelila glavnu ulogu u filmu Opet pakujemo majmune, a tada je snimio i serijal Karađorđe i pozorište.

Andrija Milošević
foto: Printscreen/instagram

U Zvezdara teatru igra u predstavi Tre sorelle zajedno sa kolegicom iz Mješovitog braka Slobodom Mićalović. Igra i u komadu Samo za tvoje oči Teatra Kult.

U Podgorici je 2005. godine osnovao producentsku kuću „Udruženje ljubitelja filma”. Kako kaže, tim potezom vidi sebi put ka Evropi.

Glumi u filmu „Konji vrani“ reditelja Ljubiše Samardžića, ali i u predstavama Ukroćena goropad, Dekameron, Zmijsko leglo.

Andrija Milošević
foto: Ana Paunković

Zahvaljujući zapaženim ulogama, dobio je poziv iz Hrvatske da igra u novoj seriji RTL produkcije „Ne daj se Nina“, u kojoj nosi jednu od glavnih uloga. Andrija nije odbio ni poziv da vodi rijaliti-šou „Survivor“, pa je otišao sa ekipom rijalitija u Panamu.

Stekavši brojne simpatije, snimio je i drugu sezonu rijalitija Survajvor, ovaj put na Filipinima, a isto tako i na Kostarici. U međuvremenu, između dva šoua, snimio je televizijsku seriju u režiji Milana Karadžića „Pare ili život“, a zatim i istoimeni film.

Andrija Milošević
foto: Dragan Kadić

Od januara 2015, učestvuje u novom talent-šou programu Audicija, koji se emituje na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija, pored Marka Živića, Dragana Marinkovića Mace i Milana Kalinića.

Uz glumački talent pokazuje i izvrstan talent za muziku. Planira da snimi svoj muzički prvenac, jasno dajući do znanja da ne želi da bude pevač, jer mu je gluma ispred svega.

Kum je poznatom kompozitoru Saši Miloševiću Maretu.

Evo kako je Andrija izgledao u mladosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.