OVU ISTINU IZ PROŠLOSTI ANDRIJE MILOŠEVIŠA NIKO NE ZNA: Neće vam biti dobro
Andrija Milošević, Foto: Dragana Udovičić

HIT

OVU ISTINU IZ PROŠLOSTI ANDRIJE MILOŠEVIŠA NIKO NE ZNA: Neće vam biti dobro

Sa šesnaest godina je upisao Fakultet dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića

Objavljeno: 19:38h

Andrija Milošević je crnogorski i srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i voditelj. Rođen je 6. avgusta 1978. godine.

Sa šesnaest godina je upisao Fakultet dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Tokom studija je sarađivao sa poznatim rediteljem Milanom Karadžićem. Glumu je završio u roku, a njegova diplomska predstava je bila „Gospođica Julija“.

Andrija Milošević je prvu filmsku ulogu odigrao 1999. godine u filmu „U ime oca i sina“, ratnoj drami Božidara Nikolića u kojoj je tumačio vozača kombija.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Naredne godine se preselio u Beograd i dobio ulogu u pozorišnoj predstavi Ateljea 212, „Kaput prljavog čoveka“.

Milošević je 2001. godine glumio sina Vida u seriji „Moja porodica, privatizacija i ja“.

Visok je 1.85 m.

Dve godine kasnije počeo je da snima seriju „M(j)ešoviti brak“ u kojoj je tumačio jednu od glavnih uloga. Tada ga je publika zapazila i zavolela, pa se ova serija može posmatrati kao odskočna daska u njegovoj karijeri. Iako je postao popularan na televiziji, nastavio je da glumi u pozorištu.

Andrija Milošević
foto: Instagram

Rediteljka Marija Perović mu je 2004. godine poverila glavnu ulogu u filmu „Opet pakujemo majmune“. Andrija je igaro novinara Nebojšu koji zbog porodičnih problema počinje da živi kao podstanar sa devojkom Jelenom.

Seriju „Budva na pjenu od mora“ počeo je da snima 2012. godine. Utelovio je lik Lunje Dokmanovića, dok su glavne uloge tumačili Milutin Mima Karadžić, Mladen Nelević, Ljiljana Blagojević i drugi.

Sledeće godine je tumačio ulogu Spomenkinog muža u seriji „Na putu za Montevideo“ koja predstavlja nastavak serije „Montevideo, Bog te video“.

Andrija Milošević
foto: Vladimir Šporčić

U igranom filmu „Gorčilo – Jesi to došao da me vidiš“ iz 2015. godine bio je prodavac Marinko. Iste godine prikazana je prva epizoda humoristične serije „Andrija i Anđelka“ u kojoj je zajedno sa kolegicom Anđelkom Prpić igrao glavnu ulogu. Andrija je bio voditelj sve četiri sezone srpske verzije poznatog rijaliti TV šoua „Survivor“. Prvi put je s ekipom boravio u Panami, drugi i treći put na Filipinima, a četvrti put na Kostariki. U četvrtoj sezoni mu se pridružila voditeljka Marijana Batinić.

Osim toga, Milošević je vodio obe sezone muzičkog takmičenja „Prvi glas Srbije“ sa koleginicom Marijom Kilibardom. Odigrao je na desetine uloga u pozorištu, a među najzapaženijim su bile predstave „Pevaj, brate“, „Tamo i nazad“, „Samo za tvoje uši“, „Krčmarica Mirandolina“, „39 stepenika“, „Iza kulisa“, „Zlatni lanćić od bižuterije“, „Ukroćena goropad“, „Dekameron“, „Zmijsko leglo“, „Tre soreple“, „Samo za tvoje oči“, itd.

Andrija Milošević
foto: © ATA Images

Glumac je 2018. godine ostvario dugogodišnji san i zajedno sa kolegom Viktorom Savićem otvorio pozorište „Teatar na brdu“ u Beogradu. Na daskama „mladog“ pozorišta publika može da gleda predstave „Zlatni lanac od bižuterije“, „Šećer je sitan osim kad je kocka“, „Pazi šta želiš“ i druge.

Želeo je da postane fudbaler, ali se ipak odlučio za glumu. Otišao je na prijemni ispit koji je spremao jedno veče i prošao je audiciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.