MALO KO ZNA DA JE DRAGAN JOVANOVIĆ ZAVRŠIO I OVU ŠKOLU: Držaćete se za GLAVU
Dragan Jovanović, Foto: Print Screen Youtube

KO BI OVO REKAO

MALO KO ZNA DA JE DRAGAN JOVANOVIĆ ZAVRŠIO I OVU ŠKOLU: Držaćete se za GLAVU

Iz prvog pokušaja je upisao Fakultet dramskih umetnosti, a diplomirao je 1990. godine u klasi profesora Milenka Maričića

Objavljeno: 19:58h

Dragan Gagi Jovanović je srpski glumac. Rođen je 4. oktobra 1965. godine u Beogradu. Važi za jednog od najboljih srpskih komičara. U braku je sa glumicom Brankom Puljić, sa kojom ima ćerku, takođe glumicu Anđelu Jovanović. Živi i radi u rodnom gradu. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Iz prvog pokušaja je upisao Fakultet dramskih umetnosti, a diplomirao je 1990. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Njegova diplomska predstava je bila „Hajde da se igramo“. Jovanović je 1990. godine postao stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Jedno vreme nije u njemu igrao, a bivši upravnik Branko Cvejić je sa repertoara skinuo predstavu „Hajde da se igramo“ iako se 20 godina za nju tražila karta više.

1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sa kolegama je formirao pozorišnu grupu „The Kuguars“. Uradili su predstave: „Hajde da se igramo“, „Smešna strana muzike“ i „Smešna strana istorije“.

Grupa je 2000. godine snimila „Novogodišnju miks bajku za odraslu decu“ u kojoj se govori o Crvenkapi, vuku i tri praseta. Napisali su i otpevali pesme: „Leptiriću šareniću“, „Zidareve ljubavi“, „Zime“, „Čikikite“, „Pčelo moja, pčelice“, „Jagnjeća balada“, „Bluz prljavih bluza“, a najpopularnija je fudbalska himna „Dejo“ koju su posvetili fudbaleru Dejanu Savićeviću.

Glumac je 2008. godine napravio numeru „Ružo rumena“ koju je izveo u seriji „Moj rođak sa sela“.

Dragan Jovanović
foto: Filip Plavčić

Dragan Jovanović se 16. maja 1992. godine oženio glumicom Brankom Pujić sa kojom je studirao. Na medeni mesec su otišli u zamak Dunđerski. Iste godine su dobili ćerku Anđelu koja je krenula njihovim stopama i takođe se bavi ovim poslom.

Visok je 188 cm.

Anđela je s ocem igrala u seriji „Moj rođak sa sela“ i u pozorišnoj predstavi „Dobrodošli u Srbiju“, a danas je jedna od najtraženijih glumica svoje generacije. Dragan joj ne daje savete jer smatra da je talentovanije od njega i majke zajedno.

Dragan Jovanović, Branka Pujić
foto: Damir Dervišagić

Deca Novog Sada su ga nagradila „Zlatnim zvonom“, dok je za ulogu u pozorišnoj predstavi „Čikaške perverzije“ dobio nagradu „Zlatna povelja“.

2007. godine mu je uručena plaketa za glumačko ostvarenje večeri u predstavi „Dobrodošli u Srbiju“ na festivalu Nušićevi dani u Smederevu. Kao talentovanog glumca ga obožava ceo region, ali kladimo se da malo ko zna da Dragan Gagi Jovanović pored glume ima još jedno zanimanje.

Dragan Jovanović
foto: Starsport©

U intervjuu koji je nedavno dao za nedeljnik "Gloria", glumac Dragan Jovanović otkrio je da pored glumačke ima još jednu diplomu koju još uvek nije iskoristio.

- Ja sam ne samo diplomirani glumac već i diplomirani VKV automehaničar. Tu diplomu još uvek nisam iskoristio. Ništa mi ne bi falilo da otvorim radionicu na Torniku i postanem majstor sa sela. Naravno, tu je i muzika, koju volim skoro podjednako kao dramsku umetnost - rekao je Gagi za magazin "Gloria".

(Espreso / Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.