EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA ANDRIJA KUZMANOVIĆ: Pašćete na pod
Andrija Kuzmanović, Foto: youtubescreen

šok

EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA ANDRIJA KUZMANOVIĆ: Pašćete na pod

Svoju prvu filmsku ulogu Andrija je ostvario 2010. godine u jednom od najgledanijih srpskih filmova svih vremena, „Montevideo, Bog te video!“

Objavljeno: 17:11h

Andrija Kuzmanović je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac koji se proslavio ulogom golmana Milovana Jakšića Jakše u filmu „Montevideo, Bog te video“.

Andrija je oduvek želeo da postane glumac i zbog uloge je spreman na svaku vrstu transformacije. Jednom prilikom je izjavio da bi voleo da glumi u francuskom, nemačkom ili italijanskom filmu, ali da ne razmišlja o internacionalnoj karijeri. Svoj posao doživljava kao igru, a ukoliko se to ikada promeni, napraviće pauzu ili će prestati njime da se bavi.

Andrija Kuzmanović
foto: Aleksandra Čolić

Njegovi filmski uzori su Zoran Radmilović, Danilo Bata Stojković, Pavle Vuisić i Velimir Bata Živojinović. Veliki je ljubitelj srpske kinematografije i žao mu je što su danas serije mnogo popularnije od filmova. Omiljena serija mu je „Vruć vetar“, a filmovi „Nacionalna klasa“, „Balkanski špijun“, „Dečko koji obećava“ i „Miris poljskog cveća“. Svoju prvu filmsku ulogu Andrija je ostvario 2010. godine u jednom od najgledanijih srpskih filmova svih vremena, „Montevideo, Bog te video!“. Bio je golman fudbalske reprezentacije kraljevine Jugoslavije koji je zbog odličnih odbrana ostao upamćen kao „El Grande Milovan“.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

Istu rolu je tumačio u drugom i trećem nastavku filma čiji su naslovi „Na putu za Montevideo“ i „Montevideo, vidimo se!“.

Ovaj period je trajao četiri godine i on za Andriju predstavlja neprocenjivo iskustvo. Za potrebe filma je išao na obuku kako bi naučio neke od osnovnih lekcija dresure majmuna.

Nakon toga su usledile uloge u serijama „Jagodići: Oproštajni valcer“, „Žene sa Dedinja“, „Sumnjiva lica“, i drugima.

Andrija Kuzmanović
foto: Printscreen / Instagram

Glumac se 2014. godine pojavio u spotu za pesmu „Ponekad“ pevačice Saške Janković, a godinu dana kasnije je imao glavnu mušku ulogu u spotu za pesmu „Treba mi“ benda Beso de loco. Andrija je 2016. godine započeo snimanje serije „Senke nad Balkanom“ koju je režirao Dragan Bjelogrlić. Uloga inspektora Stanka Pletikosića mu je obezbedila epitet jednog od najomiljenijih glumaca mlađe generacije. Iste godine je prvi put igrao ulogu negativca Bate u seriji „Ubice moga oca“. Andrija je u julu sa Ninom Janković vodio školu glume u letnjem kampu za decu „Mija Partija“ koji je osnovala supruga Dragana Bjelogrlića, Maja.

Andrija Kuzmanović
foto: Aleksandra Čolić

U televizijskoj seriji Milana Karadžića pod naslovom „Biser Bojane“ igrao je Orhana, a u seriji „Švindleri“ Fiću Jelenkovića. Sa Tamarom Krcunović, Milutinom Mimom Karadžićem i drugima tokom 2020. i 2021. godine gledali smo ga u humorističnoj seriji „Zlatni dani“, dok je u filmu i seriji „Toma“ utelovio lik menadžera Drnde. Trenutno (septembar 2021. godine) je u postprodukciji film i serija „Zlatni dečko“ u kojima je Andrija takođe našao svoje mesto. Bioskopska i televizijska premijera ovih projekata zakazana je za 2022. godinu.

Rođen je 5. juna 1984. što znači da ima 38 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.