EVO KOJU JE ZAPRAVO ŠKOLU ZAVRŠIO BOJAN PERIĆ: Nećete moći da dođete sebi
Foto: Instagram printscreen/bokiperic

ko bi rekao

EVO KOJU JE ZAPRAVO ŠKOLU ZAVRŠIO BOJAN PERIĆ: Nećete moći da dođete sebi

Igrao je u seriji „Zaustavi vreme“, kratkometražnom filmu „Paviljon 6“, te ratnoj drami „Turneja“

Objavljeno: 20:56h

Bojan Perić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Bojan Perić je rođen 1985. godine u Beogradu. Prvi razred osnovne škole je završio u Beogradu, a nakon toga se sa porodicom preselio u Solun. Trenirao je košarku i plivanje. U trećem razredu srednje škole profesorki je trebao glumac za takmičenje pa ga je zamolila da uskoči.

Bio je najbolji učesnik takmičenja, te je ubrzo krenuo na glumačku sekciju. U Grčkoj je proveo jedanaest godina. U Srbiju se vratio 2004. godine.

Bio je voditelj je muzičke tv emisije „Tri boje zvuka”, koja se emitovala na RTS-u.

Bojan Perić
foto: Instagram printscreen/bokiperic

Popularnost je stekao ulogom Danijela Stošića u seriji Vojna akademija.

Prvi razred osnovne škole je završio u Beogradu, a nakon toga se sa porodicom preselio u Solun. Pohađao je školu „Pinewood International School of Thessaloniki“ i bio je član debatno-retoričkog kluba. Trenirao je košarku i plivanje.

Prve filmske i televizijske uloge Bojan Perić je ostvario 2008. godine. Igrao je u seriji „Zaustavi vreme“, kratkometražnom filmu „Paviljon 6“, te ratnoj drami „Turneja“. Seriju „Vojna akademija“ u kojoj tumači ulogu kadeta Danijela Stošića počeo je da snima 2012. godine. Bojanov lik je buntovnik koji se suprotstavlja autoritetima, pa je vrlo brzo postao miljenik publike.

1 / 4 Foto: Instagram printscreen/bokiperic

Glumio je policajca u američkom filmu „The Raven“ i tehničara u francuskom filmu „Lockout“. Pojavio se u spotu za pesmu „Magic woman“ Ivane Purković.

Od 2012. do 2020. godine snimljeno je i emitovano pet sezona serije i tri nastavka filma, a Bojan je u svakom od njih imao jednu od glavnih uloga.

Od novembra 2014. godine Bojan vodi emisiju „Tri boje zvuka“ koja se prikazuje na prvom programu Radio Televizije Srbije (RTS). Njegovi gosti su izvođači pop i rok muzike koji, osim što pevaju i sviraju, pričaju o svom privatnom životu i o svemu što ih veže za muziku.

Bio je Vladimir Perić Valter u sedam epizoda bosanskohercegovačke TV serije „Konak kod Hilmije“ koju je režirao Feđa Isović. Bojan je imao priliku da scenu deli s Emirom Hadžihafizbegovićem, Tarikom Filipovićem i drugim glumcima sa područja bivše Jugoslavije.

U slobodno vreme čita, gleda filmove Stiva Mekvina (Steve McQueen) i sluša muziku koja se izvodi u emisiji „Tri boje zvuka“. Pored srpskog jezika, govori engleski i grčki. Vatreni je navijač FK „Partizan“ i kaže da je po veroispovesti Partizanovac.

Tokom 2015. godine publika ga je mogla videti u ulozi Dubravka u seriji „Jedne letnje noći“, a sledeće godine je snimio film „Vojna akademija 3 – novi početak“.

Američki reditelj Džo Linč (Joe Lynch) mu je poverio jednu od uloga u akcijskoj horor komediji „Mayhem“ koja je premijerno prikazana 2017. godine u bioskopima širom sveta. U ovom holivudskom ostvarenju se još pojavljuju domaći glumci Irfan Mensur, Nina Seničar i drugi. Dvoumio se da li da upiše Medicinski fakultet ili Fakultet dramskih umetnosti, ali se odlučio za Megatrend. Ubrzo ga je napustio i naredne godine je počeo da studira glumu na „BK” Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nebojše Dugalića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.