NIKO NE ZNA JE DA JE OVAJ ČOVEK BIVŠI MUŽ NADE MACURE: Trljaćete OČI kada vidite koji MUŠKARAC je u PITANJU
Foto: Nemanja Nikolić

POGAĐAJTE

NIKO NE ZNA JE DA JE OVAJ ČOVEK BIVŠI MUŽ NADE MACURE: Trljaćete OČI kada vidite koji MUŠKARAC je u PITANJU

Po završetku Medicinskog fakulteta radila je u službama Hitne pomoći u Kragujevcu i Smedervskoj Palanci

Objavljeno: 19:50h

Nada Macura je srpski kardiolog i bivša portparolka beogradske Hitne pomoći koja je zahvaljujući svakodnevnom izveštavanju o dešavanjima sa odela urgentne medicine i savetima koje je delila na brojnim televizijama stekla status „najpoznatije doktorke u Srbiji. Rođena je 28. januara 1948. godine u Vrdniku. Od 1989. godine živi i radi u Beogradu.

Po završetku Medicinskog fakulteta radila je u službama Hitne pomoći u Kragujevcu i Smedervskoj Palanci. Od 1989. do 2018. godine je radila u beogradskoj Hitnoj pomoći kao lekar, kardiolog i portparol.

Nada Macura
foto: Marina Lopičić

Uređivala je i vodila emisije „Kroz odškrinuta vrata“ i „Kiseonik“ na Radio Novosti i Radio Jat-u, pisala je kolumne za magazine „Bazar“ i „Ana“, te se redovno uključivala u jutarnje programe Televizija „Studio B“, RTS i„Happy“. Nakon što se 2018. godine zvanično penzionisala u Hitnoj pomoći dobila je stalni angažman na Televiziji „Prva. Gostovala je u mnogim emisijama koje se bave, ne samo zdravljem, nego i ostalim segmentima života. posebno je bila rado viđen gost u tzv. „lifestyle“ magazinima u kojima gosti govore o ljubavi, porodici, prijateljstvu, emocijama i slično. Uporedo sa tim je pisala kolumne za časopise „Bazar“ i „Ana“ u kojima je delila savete o zdravlju.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Zbog svakodnevnog pojavljivanja u javnosti, te svojevrsnog epiteta „estradne ličnosti“, neretko je nailazila na kritike od strane kolega. Mnogi su je osudili što je gostovala u rijaliti šou programu „Parovi“ i što se pojavila u spotu za pesmu „Čini mi se da sam se zaljubila“ mlade pop-folk pevačice Aleksandre Bursać.

Zahvaljujući šest godina starijoj sestri pre polaska u osnovnu školu je naučila da čita i piše. Osim toga, volela je da crta, a glavna zanimacija su joj bili stripovi. Talenat za pisanje je pokazala vrlo rano, pa su profesori njene tekstove često slali na literarne konkurse. Vrlo rano je uz sestru počela da uči nemački jezik.

Nada Macura
foto: Filip Plavčić

Najpoznatija doktorka u Srbiji, portparolka Hitne pomoći Nada Macura (68), iako u javnosti rado daje izjave, prvi put je otvorila dušu za „Alo!” 2016. godine i progovorila o svom emotivnom životu. Progovorila je o svom propalom braku i otkrila da li još veruje u ljubav...

Kuvala sam, prala sam sudove, prozore, bila posvećena porodici i karijeri. Trudila sam se, ali bili smo potpuno različiti da bi to opstalo. On je želeo da ima BMW, koji mu je bio želja još iz detinjstva, motocikl, jahtu... U tim njegovim maštanjima nigde nije bilo knjige i sadržaja, a knjiga je za mene sadržaj i ne razumem one koji ne čitaju knjige. Onda sam ga napustila, ne on mene, već ja njega. Meni nije bila toliko teška odluka, posvetila sam se učenju i karijeri - kaže doktorka.

Nada Macura
foto: Filip Plavčić

Sagovornica Alo dodaje i da smatra da je sada kasno da uopšte i razmišlja o zajedničkom životu sa nekim, ali ne skriva da bi volela da se zaljubi.

- Ja imam veoma visoke kriterijume sad, koje nikako ne spuštam, i u vezu se ne upuštam ako to nije nešto što mi skroz odgovara. Ne mora taj neko da bude uspešan, ali ja tražim inteligentnu osobu, osobu sa kojom imam o čemu da pričam. Volela bih ponovo da se zaljubim, ali to će biti verovatno na drugom svetu, kasno je za to. Medicina, koja je moja najveća ljubav, mi je kompenzacija za to, ali i za mnoge druge stvari - kaže Macura, koja kada nije na poslu uživa u društvu prijatelja, za koju je antistres terapija dobra muzika, dobro vino, sokovi, odlazak na masažu, šminkanje i negovanje...

Nada Macura, javor 2017
foto: Filip Plavčić

- Bila sam u braku osam godina. Moj muž je bio vojno lice, oficir. Ali mi smo stalno bili razdvojeni, ja sam bila u Kragujevcu, imala sam radno mesto u Hitnoj pomoći, on je u to vreme radio u Smederevskoj Palanci. Posle toga sam ja prešla u Palanku.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.