EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA NENAD OKANOVIĆ: Ostaćete u neverici
Foto: Dragan Kadić

šokantno

EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA NENAD OKANOVIĆ: Ostaćete u neverici

Glumu je diplomirao na Akademiji umetnosti u Beogradu 2003. godine u klasi Mirjane Karanović, a pažnju javnosti privukao je ulogom Sina Dragana u seriji Selo gori, a baba se češlja

Objavljeno: 21:13h

Nenad Okanović je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac i televizijski voditelj.

Rođen je u Kraljevu, a detinjstvo i mladost proveo je u Vrhopolju u Ljuboviji. Glumu je diplomirao na Akademiji umetnosti u Beogradu 2003. godine u klasi Mirjane Karanović, a pažnju javnosti privukao je ulogom Sina Dragana u seriji Selo gori, a baba se češlja.

Glumio je u predstavama “Paklena pomorandža”, “Leptirica”, “Zločin i kazna”, “Šest lica traži pisca” (Ivan Cerović), “Hobit” (Kokan Mladenović), “Žabar” i filmovima “Vir”, “Guča!” “Jagoda u supermarketu” i “Lavirint”.

Nenad Okanović
foto: Damir Dervišagić

Pored glume, Nenad Okanović je i suvlasnik u firmi koja se bavi proizvodnjom ekološkog goriva. Oženjen je Željanom, devojkom iz gimnazijskih dana sa kojom ima dvoje dece.

Vodi nedeljni kviz Ja volim Srbiju na RTS- u, zajedno sa Neletom Karajlićem.

U svojoj je karijeri uradio mnogo toga, a iza sebe ima mnoge uloge u brojnim predstavama u pozorištu, ali i u filmovima.

1 / 4 Foto: ATA images

Snovi o košarci su ostali iza njega kada je krenuo da studira glumu. Veliki momenat bio je kada je 2003. godine diplomirao u klasi kod Mirjane Karanović. Zahvaljujući Radoši Bajiću i Zoranu Radmiloviću, Nenad je uspeo da postane veliki glumac.

Od svih projekata u kojima je glumio proslavio se u seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Nakon spomenute serije Nenda je glumio u mnogim predstavama kao što su: „Leptirica“, „Paklena pomorandža“, „Šest lica traži pisca“, „Žabar“ i „Hobit“. Ne smemo da zaboravimo na uloge u filmovima kao što su: „Lavirint“, „Guča“, „Vir“ i „Jagoda u supermarketu“.

Nenad Okanović
foto: Dado Đilas

Nenad Okanović nije samo odličan glumac, on se oprobao i drugde, pa je tako postao suvlasnikom u firmi „SwissEkoPellet“. Radi se o firmi koja proizvodi ekološko gorivo. Nenad je u srećnom braku sa devojkom iz gimazije. Imaju dvoje dece.

Ljubav Željane i Nenada datira iz školskih dana. Upoznali su se u drugom razredu gimnazije i kao srednjoškolci započeli vezu, a venčali su se 2004. godine.

Nenad Okanović
foto: Dragan Kadić

Imaju dva sina, Danila i Trifuna, a glumac je svojevremeno priznao da mnogi nisu verovali da će njihova ljubav opstati. Ipak, par je dokazao suprotno.

Rođen je 8. septembra 1980. što znači da ima 42 godine.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.