DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koliko ZAPRAVO GODINA ima Nikola Kojo, ŠOK
Foto: © ATA Images

iznenađujuće

DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koliko ZAPRAVO GODINA ima Nikola Kojo, ŠOK

Godine 1992. odigrao je glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“, po kojoj ostaje zapažen

Objavljeno: 19:33h

Nikola Kojo je srpski glumac i reditelj.

Ime Nikola je dobio po pradedi, koji je bio protojerej u Mostaru. Kojo je na filmu debitovao sa nepunih 13 godina, ulogom dečaka Ivana u filmu Rad na određeno vreme. Tokom 1980-ih, odigrao je zapažene uloge u filmu "Igmanski marš" (1983), TV seriji "Sivi dom" (1984), i jednu od glavnih uloga u tri nastavka ("Šta se zgodi kad se ljubav rodi" - 1984, "Žikina dinastija" - 1985, "Druga Žikina dinastija" - 1986) veoma popularnog filmskog serijala "Lude godine", što ga je profilisalo u jednog od najpoznatijih glumaca mlađe generacije u tadašnjoj Jugoslaviji.

Nikola Kojo
foto: Saša Đorđević

Godine 1992. odigrao je glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“, po kojoj ostaje zapažen. Iako mu je sve to donelo ogromnu popularnost i veliku medijsku pažnju, nastavio je da sa sve većim uspehom gradi ozbiljnije i izazovnije uloge, poslednjih godina uglavnom na filmu, jer se iz pozorišta povukao na neodređeno vreme.

Oženjen je Aleksandrom sa kojom ima ćerku Anu (2008) i dve ćerke bliznakinje (2013). Tokom 2013. i 2014. Nikola je vodio emisiju "Šou svih vremena", koja se emitovala na RTS-u.

Upisao je glumu 1987. u klasi profesora Predraga Bajčetića, zajedno sa Anitom Mančić, Uliks Fehmiju i ostalima.

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

Režirao je film „Stado”.

Do sedamnaeste godine je želeo da postane muzičar, a glumu je doživljavao kao usputni hobi. Pošto je njegov otac bio građevinac, hteo je da Nikola ima siguran posao, ali nije se protivio kada je upisao Fakultet dramskih umetnosti. To mu je pošlo za rukom iz trećeg pokušaja. Studirao je sa Anitom Mančić, Uliksom Fehmiumom i Vjerom Mujović.

2010. godine se pojavio u spotu za pesmu „Mačka među golubovima“ pevača Ognjena Radivojevića. Nikola je sa Rambom Amedeusom, Vanjom Grbićem i Prljavim inspektorom Blažom pokušao da osvoji manekenku Tamaru Paunović, ali to je za rukom pošlo glumcu Draganu Nikoliću.

Nikola Kojo
foto: Dragana Udovičić

2011. godine je tumačio ulogu Limuna, vlasnika agencije za obezbeđenje i ratnog veterana, kome se grupa gej aktivista obratila da obezbedi paradu ponosa u filmu „Parada“. Kojo se na premijeri pojavio u rozem mini morisu. 2015. godine je imao jednu od glavnih uloga u bosanskohercegovačkoj humorističkoj seriji „Kriza“. Igrao je veterinara Aleša Firdusa koji ne voli svoj posao i koji se plaši žena, a sa bratom Mironom je osnovao bend „Kriza“.

Nikola Kojo
foto: Beta/Saša Đorđević

2016. godine je glumio Kolju u satiričnoj komediji „Stado“ koja predstavlja njegov rediteljski prvenac. On govori o životu iza kamera i putu do crvenog tepiha koji je pun kompromisa i borbe. Koja je najavio da će „Stado“ prerasti u TV seriju koja će menjati žanrove. Iako je bio najgledaniji film u 2016. godini, nije prikazan na 45. Festu.

Nikola Kojo
foto: Dragana Udovičić

Koja je veoma poštovan i voljen među svojim kolegama. Glumica Vesna Trivalić je iz Dubaija dolazila da bi sa njim sarađivala, a Zoran Cvijanović je rekao da je korektan i da redovno isplaćuje honorare. Pokojni glumac Milorad Mandić Manda je bio njegov kum i Nikola mu je posvetio film „Stado“.

Rođen je 5. septembra 1967. što znači da ima 55 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.