MALO KO ZNA PRAVO POREKLO NIKOLE KOJA: Nećete moći da POVERUJETE u OVU ISTINU
Nikola Kojo, Foto: © ATA Images

BIOGRAFIJA

MALO KO ZNA PRAVO POREKLO NIKOLE KOJA: Nećete moći da POVERUJETE u OVU ISTINU

Do sedamnaeste godine je želeo da postane muzičar, a glumu je doživljavao kao usputni hobi

Objavljeno: 18:54h

Nikola Kojo je srpski glumac, reditelj, producent i voditelj. Važi za jednog od najtalentovanijih glumaca na našim prostorima. Rođen je 5. septembra 1967. godine u Beogradu. Nikola je u detinjstvu svirao violinu i bio je član hora Radio-televizije Beograd. Jednom je slučajno otišao na čas glume koji mu se dopao pa se učlanio u dečju dramsku grupu Radio Beograda koju je prvo vodio Bata Miladinović, a kasnije Mika Aleksić. Sa njim u grupi su bili: Dubravka Mijatović, Mirjana Joković, Boris Milivojević, Rade Marković, itd.

1 / 5 Foto: Printscreen

Do sedamnaeste godine je želeo da postane muzičar, a glumu je doživljavao kao usputni hobi. Pošto je njegov otac bio građevinac, hteo je da Nikola ima siguran posao, ali nije se protivio kada je upisao Fakultet dramskih umetnosti. To mu je pošlo za rukom iz trećeg pokušaja. Studirao je sa Anitom Mančić, Uliksom Fehmiumom i Vjerom Mujović.

1986. godine Kojo je služio vojsku u Raškoj. U posetu mu je došao njegov filmski deda, Dragomir Bojanić Gidra, koji ga je odveo u kafanu i dao mu veliku svotu novca. Ljubavni život 2007. glumac je započeo vezu sa dvanaest godina mlađom manekenkom Aleksandrom Đurić koja je imala glavnu ulogu u spotu za pesmu „Moja draga“ pevača Zdravka Čolića. U septembru su se venčali u krugu najbliže rodbine i prijatelja. Crkveno venčanje je održano u crkvi Svetog arhangela Gavrila, a proslava je nastavljena u restoranu „Violeta, kućo stara“ čiji je Kojo vlasnik.

Nikola Kojo
foto: Youtube printscreen

2009. godine Kojo je gostovao u emisiji „Teleton“ na prvom programu RTS-a tokom koje je pričao telefonom sa gledaocima i odgovarao je na njihova pitanja. Cilj ove akcije je bilo prikupljanje novca za opremanje fiskulturnih sala u 30 srpskih opština. Naredne godine je ponovo učestvovao u emisiji, a sredstva su bila namenjena saniranju dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju. Nikola je visok 184 cm, a težak 92 kg. Dugo se mučio sa viškom kilograma koji je izgubio pomoću fizičke aktivnosti i dijete koju mu je prepisao nutricionista.

Nikola Kojo
foto: Nebojša Mandić

2007. glumac je započeo vezu sa dvanaest godina mlađom manekenkom Aleksandrom Đurić koja je imala glavnu ulogu u spotu za pesmu „Moja draga“ pevača Zdravka Čolića. U septembru su se venčali u krugu najbliže rodbine i prijatelja. Crkveno venčanje je održano u crkvi Svetog arhangela Gavrila, a proslava je nastavljena u restoranu „Violeta, kućo stara“ čiji je Kojo vlasnik.

2008. godine Aleksandra i Nikola su dobili ćerku Anu nakon čijeg rođenja su zamrznuli matične ćelije iz njene pupčane vrpce. U septembru 2013. godine su postali roditelji bliznakinja.

Nikola Kojo
foto: Dragana Udovičić

Dobio je ime po svom pradedi koji je bio protojerej u Mostaru. Njegova porodica je poreklom iz Hercegovine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.