NIKO NE ZNA DA JE OVAJ ČOVEK DEDA MARKA KONA: Zabezeknućete se KADA VIDITE o kojoj OSOBI se RADI
Marko Kon, Foto: Filip Plavčić

šokantno

NIKO NE ZNA DA JE OVAJ ČOVEK DEDA MARKA KONA: Zabezeknućete se KADA VIDITE o kojoj OSOBI se RADI

Bio je jedan od autora teksta za pesmu „Ludi letnji ples“, sa kojom su Flamingosi i Luis pobedili na Beoviziji 2006 (vidi i Evropesma-Europjesma), i koproducent i koaranžer pesme „Zauvijek volim te“, sa kojom je Stefan Filipović predstavljao Crnu Goru na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu

Objavljeno: 19:48h

Marko Kon je srpski kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent i izvođač zabavne muzike. Zajedno sa Milanom Nikolićem, predstavljao Srbiju u polufinalu Pesme Evrovizije 2009. u Moskvi sa pesmom Cipela.

Marko Kon je autor brojnih pesama sa Aleksandrom Kopcem. Na zvaničnom sajtu „Evropesme“ oni su opisani kao „jedan od najuspešnijih timova u srpskoj zabavnoj muzici“.Kon je (do 2009) napisao preko 800 pesama zabavne muzike i pevao prateće vokale na preko 1.000 audio-snimaka.

marko kon
foto: Printscreen

Bio je jedan od autora teksta za pesmu „Ludi letnji ples“, sa kojom su Flamingosi i Luis pobedili na Beoviziji 2006 (vidi i Evropesma-Europjesma), i koproducent i koaranžer pesme „Zauvijek volim te“, sa kojom je Stefan Filipović predstavljao Crnu Goru na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu.

Konov pobednički nastup na Beoviziji 2009. sa pesmom „Cipela“, za koju su muziku radili Kon, Kobac i Nikolić, a tekst i aranžman Kon i Kobac, bio je njegovo prvo predstavljanje publici kao vodećeg pevača.

1 / 4 Foto: © ATA Images

Pesma je pobedila u ukupnom zbiru sa 19 poena, kao favorit žirija i četvrta u glasanju publike (7,4% glasova). Kon je izjavio da je pesma nastala oko godinu dana pre Beovizije, i da je prvobitno imala drugačiji tekst sa naslovom „Nos“. Na Pesmi Evrovizije 2009. planiran je bio nastup u istom sastavu kao na Beoviziji, sa Milanom Nikolićem (harmonika), tri plesača i prateća vokala (Ljubiša Dinčić, Igor Knežević, Jovan Sejnjanović) i Katarinom Gromilić, balerinom. Pesma će biti snimljena na engleskom, francuskom i ruskom jeziku.

Nikolić i Kon su zauzeli 10. mesto u drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 2009. u Moskvi i nisu se plasirali za nastup u finalu.

Marko Kon
foto: Instagram

Marko Kon je dugi niz godina unazad i te kako dobro poznat domaćoj javnosti, a mnogi ipak ne znaju da je i njegova supruga deo javnog života.

Kao kompozitor saradjivao je sa puno estradnih licnosti. Takodje svira klarinet, saksofon, gitaru, bas gitaru bubnjeve… Posle nastupa na Evroviziji 2009 sa Milanom Nikolicem, Marko je nastavio da se bavi komponovanjem i aranziranjem.

Njegov deda, Andrija Ernest Kon, bio je rezervni oficir Kraljevine Jugoslavije, a stric mu je poznati srpski epidemiolog dr Predrag Kon. Svira klarinet, frulu, saksofon, gitaru, bas-gitaru i bubnjeve.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.