RETKO KO ZNA DA JE OVAJ MUŠKARAC BIVŠI MUŽ KALINE KOVAČEVIĆ: Trljaćete OČI DVA PUTA, tu FACU svi ZNATE (FOTO)
Kalina Kovačević, Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE

RETKO KO ZNA DA JE OVAJ MUŠKARAC BIVŠI MUŽ KALINE KOVAČEVIĆ: Trljaćete OČI DVA PUTA, tu FACU svi ZNATE (FOTO)

Posle uloge u kratkom filmu Beži zeko, beži, igrala je filmu Jesen stiže, dunjo moja iz 2004. godine. Za ulogu Anice Granfild dobila je Nagradu Carica Teodora na Filmskom festivalu u Nišu

Objavljeno: 08:24h

Kalina Kovačević je srpska glumica. Potiče iz poznate porodice, otac joj je dramski pisac Siniša Kovačević, a majka glumica Ljiljana Blagojević.

Kalina Kovačević je rođena 22. novembra 1983. godine u Beogradu. Završila je muzičku školu i svira klavir. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Biljane Mašić, sa Marijom Karan i Nadom Macanković.

Njena prva uloga je bila u filmu Mala šala iz 1991. godine. Posle uloge u kratkom filmu Beži zeko, beži, igrala je filmu Jesen stiže, dunjo moja iz 2004. godine. Za ulogu Anice Granfild dobila je Nagradu Carica Teodora na Filmskom festivalu u Nišu. Slede filmovi Sinovci i Optimisti iz 2006. godine.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Nakon toga, snima dva nastavka filma Jesen stiže, dunjo moja, Konji vrani 2007. i Bledi mesec 2008. godine. Igrala je u TV serijama Gorki plodovi iz 2008, Miris kiše na Balkanu 2010. godine.

Pored filma i televizije, igrala je i u brojnim pozorišnim predstavama: Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo, Tri sestre, Goli kralj, Velika drama, Prizori egzekucije, Vesele žene vindzorske, Maratonci trče počasni krug, Ožalošćena porodica, A choruse line, Instant - seksualno vaspitanje.

Nagrade

Nagrada Carica Teodora - 2004. godine za najbolju žensku ulogu

Javna Pohvala za rezultate u radu od izuzetnog i posebnog značaja za uspešnu aktivnost Narodnog pozorišta u Beogradu, za sezonu 2011/2012

Zlatna mimoza - za najbolju žensku ulogu

Nagrada grada Beograda za doprinos u kulturi

Zaslužni građanin Zemuna

Kalina Kovačević
foto: instagram/kalinakovacevic

Povelja - Festival domaćih igranih serija

Nagrada za najbolju glumicu na 16. Festivalu „Dani komedije” u Bijeljini, za uloge u predstavi „Brakolomije”

„Zlatna značka“, za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji za 2017. godinu

Glumica "Narodnog pozorišta" Kalina Kovačević nedavno je istakala da je srećna sa svojim ćerkama, te da joj "papiri" nisu potrebi, kao i da u Srbiji čim neko ima decu, a nije u braku odmah biva etiketiran.

Kalina Kovačević
foto: Instagram printscreen

Kalina ima dve ćerke, Mionu je dobila iz braka sa fudbalskim agentom Radetom Ćaldovićem, a pre dve godine je rodila i Aniku sa sada već bivšim partnerom Vladimirom Rekovićem. Detalji o njenom bivšem izabraniku malo su poznati javnosti.

On je rođen u Priboju, ali je živeo i u Užicu, na više mesta u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je doktorirao na Univerzitertu u Novom Meksiku. Oblast njegovog interesovanja je fizika visokih energija, a veoma je istaknut stručnjak na ovom polju.

Kalina Kovačević
foto: Printscreen / Instagram / kalinakovacevic

Kao i glumica, i njen bivši izabranik ima jedno dete iz prethodnog braka, a kao i Kalina, ni on se u javnosti ne pojavljuje kada za to nema preke potrebe.

Vladimir je jedan od najuspešnijih domaćih naučnika, koji je zaposlen na švajcarskom Institutu CERN, a mediji su pre nekoliko godina pisali da živi i radi na relaciji Švajcarska - Srbija.

Evo kako on izgleda:

Čovek
foto: Printscreen/Youtube/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.