NIKO NE ZNA DA JE BAŠ ON BRAT MIME KARADŽIĆA: Svi ga VRLO DOBRO ZNATE, ostaćete u NEVERICI
Mima Karadžić, Foto: Dragana Udovičić

PODATAK

NIKO NE ZNA DA JE BAŠ ON BRAT MIME KARADŽIĆA: Svi ga VRLO DOBRO ZNATE, ostaćete u NEVERICI

U dosadašnjoj karijeri je odigrao brojne uloge, kako u pozorištu, tako i na filmu

Objavljeno: 18:38h

Milutin Mima Karadžić je crnogorski i srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac i producent. Rođen je 9. aprila 1955. godine u Bijelom Polju. Odrastao je u Nikšiću, a danas živi i radi na relaciji Srbija – Crna Gora.

U dosadašnjoj karijeri je odigrao brojne uloge, kako u pozorištu, tako i na filmu. Mnogi ga pamte po brojnim ulogama policajaca, a mlađim generacijama je poznat kao Vojin Čađenović iz serije „M(j)ešoviti brak“, Sava Bačić iz serije „Budva na pjenu od mora“ ili Mašan Čerović iz serije „Komšije“.

Veći deo radnog veka je proveo kao stalni član ansambla „Ateljea 212“, ali je 2013. godine odlučio da zbog producentskih poduhvata svoje mesto u tom pozorištu prepusti nekom mladom glumcu koji treba da dokaže da zaslužuje svoje mesto u kultnom beogradskom teatru.

1 / 4 Foto: Đorđe Tomić
Mima Karadžić
foto: Aleksandar Jovanović Cile

U ratnoj drami Radomira Šijanovića „13. jul“ igrao je milicionera, a sličan zadatak je imao i u TV seriji „Poslednji čin“ Siniše Pavića u režiji Save Mrmka. Serija je emitovana tokom februara 1982. godine na Televiziji Beograd.

Iste godine publika je mogla da prati komičnu seriju „Priče preko pune linije“ u kojoj je Mima Karadžič glumio šofera Duleta. Već naredne godine igrao je u dva velika filma i jednoj TV seriji. U ratnoj drami Zdravka Šotre „Igmanski marš“ tumačio je domobrana, a u komediji Slobodana Šijana „Kako sam sistemski uništen od idiota“ ponovo se našao u ulozi milicionera.

Mima Karadžić
foto: Dragan kadić

U hit komediji „Hajde da se volimo 3“ u kojoj je glavnu ulogu igrala Lepa Brena, Karadžić je glumio vojnika, a iste godine je sa Ivanom Bekjarevom, Svetlanom Bojković, Dejanom Cukićem, Borom Đorđevićem, Dinom Dvornikom i drugima glumio u TV mjuziklu „Ljubav je hleb sa devet kora“ u režiji Stanka Crnobrnje.

Sarađivao je sa Šotrom i Slobodanom Šuljagićem na seriji „Volim i ja nerandže… no trpim“ iz 1992. godine. Iste godine je publici premijerno predstavljen film „Tri karte za Holivud“ u režiji Božidara Nikolića u kome je Mima Karadžić igrao Globusa.

Mima Karadžić
foto: Espreso

U periodu od 2010. do 2014. godine Mima Karadžić je čak četiri puta tumačio gazdu Rajka u filmovima i serijama „Montevideo, Bog te video“. U međuvremenu je igrao Sava Bačića, glavnog junaka serije „Budva na pjenu od mora“ koju su napisali i režirali Stevan Koprivica i Milan Karadžić. Brat mu je Milan Karadžić, pozorišni, televizijski i filmski režiser.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.