EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA JELENA GAVRILOVIĆ: Srušićete se sa stolice
Foto: Zorana Jevtić

podatak

EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA JELENA GAVRILOVIĆ: Srušićete se sa stolice

Jelena ne želi da bude popularna po svaku cenu zbog čega je odbila ponude koje su mogle da joj obezbede proboj na estradu

Objavljeno: 19:50h

Jelena Gavrilović je srpska glumica.

Jelena je odrasla u beogradskoj opštini Lazarevac gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Uporedo je pohađala muzičku školu i svirala je violinu, a kratko je išla na časove džez pevanja. Nakon trećeg razreda gimnazije, upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Bila je u klasi profesora Vide Ognjenović i Ljuboslava Majere. 2005. godine je diplomirala.

Jelena ne želi da bude popularna po svaku cenu zbog čega je odbila ponude koje su mogle da joj obezbede proboj na estradu. Zbog atraktivnog izgleda, imala je ponudu da se slika za časopis Playboy, ali je nije prihvatila. Iako ima sve predispozicije da postane uspešna pevačica, do sada je snimila samo numere koje nisu komercijalne. Sarađivala je sa horom „Glasne žice“ i kompozitorima Aleksandrom Simićem i Srđanom Markovićem.

1 / 4 Foto: ATA images

Glumica često objavljuje slike na svom nalogu na Instagramu gde ima preko 60.000 pratilaca. U jednoj objavi je prokomentarisala da joj smeta to što se propagira ideal lepote koji se zasniva na veličini usana, grudi, popularnosti na društvenim mrežama, i sl.

Jelena je visoka 179 cm. Vežbanje doživljava kao deo higijene i redovno odlazi u fitnes centar u kome se, nakon treninga, opušta u bazenu i sauni. Uvek je u potrazi za adrenalinom pa jaše, odlazi u streljanu i trudi se da što češće vozi bicikl koji za nju ne predstavlja samo prevozno sredstvo, već i način života.

2008. godine Jelena je ostvarila svoju prvu ulogu na filmu. Bila je Ruskinja Nina u drami „Na lepom plavom Dunavu“ i pripala joj je jedna od nagrada na prestižnom niškom festivalu Filmski susreti. Nakon toga su joj dodeljene epizodne uloge u serijama „Ulica lipa“ i „Poslednja audijencija“ koja govori o životu jugoslovenskog političara Nikole Pašića.

Zoran Pajić, Jelena Gavrilović
foto: Marina Lopičić

2010. godine je, uz Srđana Žiku Todorovića i Sergeja Trifunovića, tumačila jednu od glavnih uloga u hororu „Srpski film“ koji je zbog brutalnih scena nasilja zabranjen u Španiji. Takođe je imala sporednu ulogu u seriji „Miris kiše na Balkanu“.

Zahvaljujući neospornom talentu i odličnom znanju engleskog jezika, Jelena je 2010. godine dobila ulogu u američkoj akcionoj komediji „Beži, maco, beži“ („Cat Run“) koja je snimljena u istočnoj Evropi. 2018. godine Jelena je tumačila ulogu vizantijske princeze Evdokije Anđel, prve žene Stefana Nemanjića. Pripremala se tako što je išla na časove jahanja i pročitala je nekoliko knjiga o ovoj istorijskoj ličnosti. Nosila je prelepe i raskošne kostime koji su doprineli da se odlično oseća na snimanju.

Jelena Gavrilović
foto: Zorana Jevtić

Jelena je kao student započela pozorišnu karijeru. Njena prva uloga je bila u predstavi „Snoviđenje“ koja se igrala u lazarevačkom Puls teatru. Prvu značajniju ulogu je imala u predstavi „Šibanje“ Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu. Igrala je u čuvenim mjuziklima „Briljantin“ i „Kosa“ u kojima je pokazala svoje vokalne sposobnosti. Rođena je 18. januara 1983. , što znači da ima 39. godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.