EVO KOLIKO JE VISOK ANDRIJA MILOŠEVIĆ: Pašćete u nesvest kada čujete
Andrija Milošević, Foto: Printscreen Instagram/andrijamilosevic_official

NIKADA NE BISMO REKLI

EVO KOLIKO JE VISOK ANDRIJA MILOŠEVIĆ: Pašćete u nesvest kada čujete

Andrija Milošević jedan je od omiljenijih srpskih glumaca

Objavljeno: 19:43h

Andrija Milošević je crnogorski i srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i voditelj. Rođen je 6. avgusta 1978. godine u Podgorici. Živi i radi u Beogradu. Poreklo, detinjstvo i obrazovanje Andrija Milošević je rođen 1978. godine u Podgorici.

Detinjstvo je proveo u Nikšiću sa majkom Verom i mlađim bratom Veliborom, dok je njegov otac Peko preminuo vrlo mlad. Želeo je da postane fudbaler, ali se ipak odlučio za glumu. Otišao je na prijemni ispit koji je spremao jedno veče i prošao je audiciju.

Sa šesnaest godina je upisao Fakultet dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Tokom studija je sarađivao sa poznatim rediteljem Milanom Karadžićem. Glumu je završio u roku, a njegova diplomska predstava je bila „Gospođica Julija“.

Andrija Milošević
foto: Promo

Filmska i televizijska karijera

Andrija Milošević je prvu filmsku ulogu odigrao 1999. godine u filmu „U ime oca i sina“, ratnoj drami Božidara Nikolića u kojoj je tumačio vozača kombija. Naredne godine se preselio u Beograd i dobio ulogu u pozorišnoj predstavi Ateljea 212, „Kaput prljavog čoveka“. Milošević je 2001. godine glumio sina Vida u seriji „Moja porodica, privatizacija i ja“.

andrija milošević
foto: Printskrin / Instagram / andrijamilosevic_official

Dve godine kasnije počeo je da snima seriju „M(j)ešoviti brak“ u kojoj je tumačio jednu od glavnih uloga. Tada ga je publika zapazila i zavolela, pa se ova serija može posmatrati kao odskočna daska u njegovoj karijeri. Iako je postao popularan na televiziji, nastavio je da glumi u pozorištu.

Andrija je visok 1,85 m

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.