OVO JE PRAVO POREKLO DRAGANA MARINKOVIĆA MACE: Nacija će se DRŽATI za GLAVU
Dragan Marinković Maca, Foto: Damir Dervišagić

ko bi rekao

OVO JE PRAVO POREKLO DRAGANA MARINKOVIĆA MACE: Nacija će se DRŽATI za GLAVU


Iako je glumio u velikom broju filmova, serija i predstava, publika ga najviše prepoznaje kao televizijskog voditelja i učesnika rijalitija

Objavljeno: 18:08h

Dragan Marinković, poznatiji kao Maca, je glumac, režiser, televizijski voditelj i rijaliti učesnik. Iako je glumio u velikom broju filmova, serija i predstava, publika ga najviše prepoznaje kao televizijskog voditelja i učesnika rijalitija. Maca je veoma specifičan samom svojom pojavom, imidžom, ali harizma je ono što ga posebno izdvaja, kao i originalan smisao za humor.

U braku je sa dvadeset godina mlađom Jovanom. Pre Jovane, Maca je sa dve različite žene stekao dva sina.

1 / 6 Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Njegova deca zovu se Lav i Fjodor Simeun.

Nadimak Maca, kako je objasnio u jednom intervju, dobio je jer je one koje upozna, a zaboravi im ime, uvek oslovljavao sa „maco“. Tako su i njega počeli zvati Maca.

Još kao dete bio je veoma duhovit, veseo i zabavan. Majka ga je vaspitavala tako da još kao dete bude vrlo samostalan.

Dragan Marinković Maca
foto: Printscreen Youtube

Maca je objasnio da ga je tako majka sa pet godina puštala samog da ide u trgovinu u kupovinu i da obavlja neke druge poslove. Njegovi roditelji su bili razvedeni, a Maca je sa živeo sa majkom.

U osnovnoj školi je bio odličan učenik, a san o tome da postane doktor davao mu je vetar u leđa da još više uči. Posle osnovne škole, odlučio je da upiše Medicinsku školu i završio je za laboranta. Maca je ranije bio u Kulturno umetničkom društvu „Ivo Lola Ribar“, koje je imalo i svoje amatersko pozorište. U to vreme, kako je rekao, bili su ozbiljni amaterski festivali i ozbiljni glumci vodili su amaterska pozorišta.

Dragan Marinković Maca
foto: Damir Dervišagić

Pozorišni repertoar na području bivše Jugoslavije danas mu se uopšte ne dopada, a kako je rekao, pre mu je bio mnogo bolji.

Zanimljivo je da je Maca igrao u italijanskim i francuskim filmovima, gde je glumio na italijanskom i francuskom jeziku. U Francuskoj je igrao u deset, a u Italiji u četiri filma sa poznatim glumcima iz tih zemalja.

Igrao je i u filmovima, te serijama u zemljama bivše Jugoslavije. Takođe, režirao je veći broj predstava. Dragan Marinković je 2019. godine premijerno izveo svoju monodramu „Kakva ti je žena, takav ti je život“, koja je za vrlo kratko vreme osvojila srca publike. Usledila je velika turneja po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, te drugim zemljama regiona i Evrope.

Dragan Marinković Maca
foto: Printscreen

Uz posao glumca, Maca je odlučio da se okuša i kao voditelj. Zbog novca je kasnije odlučio da postane i rijaliti učesnik. Tako je 2007. godine bio takmičar u prvoj sezoni rijaliti programa „VIP Veliki Brat“.

Dve godine nakon prvog učešća u rijalitiju, usledilo je i drugo 2009. godine. Opet je bio deo popularnog rijalitiji šoua „Veliki Brat.“. Učešćem u rijalitijima, koji su bili veoma gledani u zemljama bivše Jugoslavije, Maca je stekao još veću popularnost.

Najveći uspeh postigao je u svom trećem učešću u rijalitiju „Farma“ na „Pink“ televiziji gde je osvojio drugo mesto. To je bilo 2010. godine.

Pre, u međuvremenu, a i posle rijalitija, Maca je radio kao televizijski voditelj i to mu je išlo za rukom. Tako je publika imala priliku da ga vidi kao voditelja kviza „Ruski rulet“, „Pile i Maca šou“ na „Pink BH“ televiziji.

Dragan Marinković Maca
foto: Damir Dervišagić

Od 8. septembra 2016. godine Maca je počeo da se zabavlja sa Jovanom Milić. Svoju ljubav već 14. januara naredne godine krunisali su brakom. Jovana je od Mace mlađa 20 godina.

Rođen je 17. marta 1968. godine u Sarajevu gde je završio i Akademiju scenskih umetnosti. Odrastao je uz, kako je rekao, finu gradsku raju u današnjem Novom Sarajevu u olimpijskom delu tog grada.

Dragan Marinković Maca
foto: Dragan Kadić

Posle srednje medicinske škole, prvo se zaposlio kao fizioterapeut u Fizikalnom centru Neretva i tu je radio jedno vreme, umesto u kafani. Upoznao je Violetu Džolevu, rediteljku iz Makedonije, suprugu Miralema Zubčevića koja je prepoznala da on ima talenat za glumu. Na njen nagovor, odlučio je da upiše Akademiju scenskih umetnosti u Sarajevu. Iz Sarajeva se preselio u Beograd gde je počeo da radi u „Ateljeu 212“. Tako je publika u Beogradu imala priliku da ga upozna na daskama koje život znače.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.