KUĆNI LJUBIMAC SPASIO PENZIONERA OD RAZBOJNIKA: Pašćete sa stolice kada vidite KO JE U PITANJU
Fred Everit, Foto: Profimedia

hit

KUĆNI LJUBIMAC SPASIO PENZIONERA OD RAZBOJNIKA: Pašćete sa stolice kada vidite KO JE U PITANJU

Gabaritna ljubimica je na sav glas mjaukala, pa otrčala da gazdu kandžama istera iz kreveta

Objavljeno:

Penzioner iz SAD ispričao je lokalnim medijima kako je njegova mačka sprečila oružanu pljačka u njegovoj kući u Misisipiju i da mu je on verovatno spasila život.

– Čuli ste za pse čuvare, ovo je mačka čuvar – rekao je Fred Everit (68) za Nort Misisipi Dejli Žurnal.

Glavni junak ove priče je bucmasta ljubimica zvana Bandit, koji je sa svojih 9 kilograma preplašila lopove u gradu Tupelo i probudila svog vlasnika. Kada su najmanje dve osobe prošle nedelje pokušale da provale u njihovu kuću, mačka je mahnito mjaukala, a zatim otrčala da upozori svog usnulog gazdu na opasnost.

Pokušaj pljačke dogodio se negde između 2:30 i 3 sata ujutro 25. jula. Everit je rekao da ga je prvo probudilo mjaukanje koje je dopiralo iz kuhinje.

Bandit je zatim potrčala ka spavaćoj sobi, skočila na krevet i počela da skida jorgan sa Freda i grebe ga kandžama po rukama. Tako je znao da nešto nije u redu.

– Ona to nikada ranije nije uradila“, priseća se Everit.

Kada je Everit ustao iz kreveta da vidi šta se dešava, ugledao je dva mladića ispred zadnjeg ulaza u kuću. Jedan od uljeza je imao pištolj, a drugi je koristio pajser da bi otvorio vrata. Međutim, kada je izvukao svoj pištolj i vratio se u kuhinju, razbojnici u pokušaju su već pobegli.

Vlasnik nije prijavio incident policiji, ali je priznao da bi se situacija verovatno gore završila, da nije bilo Bandita.

– Hvala Bogu, to nije eskaliralo u sukob. Ali mislim da je to samo zbog mačke – rekao je Everit za lokalne novine.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.