EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Pašćete sa stolice
Sergej Trifunović, Foto: Filip Plavčić

saznajte

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Pašćete sa stolice

Sergej i njegov mlađi brat Branislav su talenat za glumu nasledili od oca Tomislava koji se takođe bavio ovom profesijom

Objavljeno:

Sergej Trifunović je srpski glumac. Rođen je 2. septembra 1972. godine u Mostaru. Sergej i njegov mlađi brat Branislav su talenat za glumu nasledili od oca Tomislava koji se takođe bavio ovom profesijom.

1995. godine je dobio prvu ulogu na velikom platnu u filmu Gorana Paskaljevića, „Tuđa Amerika“. Sergej je bio Lukas, emigrant koji je ostvario američki san. Takođe se pojavio u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“ u kome je glumio oficira Krsmana Jakšića.

1 / 8 Foto: Printscreen/Espreso.co.rs

1998. godine mu je dodeljena glavna uloga Albanca Miljaima, plaćenog ubice koji radi za mafiju i zaljubljuje se u Srpkinju Adrijanu. Nakon „Stršljena“, usledio je srpsko-američki film „Spasitelj“ („Savior“) u kome mu je partner bio američki glumac Denis Kvejd (Dennis William Quaid). U filmu „Bure baruta“ je glumio otmičara autobusa.

1999. godine je, zahvaljujući odličnom znanju engleskog jezika, tumačio glavnu ulogu Dragana u francuskoj drami „Ljubavnici“ („Lovers“). Odbio je da se pojavi u filmovima „Bad company“ i „Birthday girl“ sa Nikol Kidman.

Sergej Trifunović
foto: Filip Plavčić

2001. godine je dobio ulogu u američkom filmu „Tri sata posle ponoći“ („3 AM“). Bio je Pop u komediji „Munje“.

2002. godine je nakratko prekinuo karijeru zbog vojnog roka koji je služio u Petrovaradinu. Sergej važi za jednog od najintrigantnijih glumaca. U privatnom životu je veoma aktivan oko raznih humanitarnih akcija. Društveni profili su mu prepuni poziva za pomoć ljudima koji su u nevolji.

Sergej Trifunović
foto: Stefan Kojić

2003. godine je glumio tihog ludaka u filmu „Profesionalac“ koji je u tom periodu bio jedno od najboljih ostvarenja van engleskog govornog područja. Takođe je bio Crni Gruja u istoimenoj seriji koja pravi parodiju na srpsku istoriju i njene velikane. Sergej je pokušao da nastavi karijeru u Americi pa ga je u drugoj sezoni zamenio Nenad Jezdić.

Sergej Trifunović
foto: Zorana Jevtić

2004. godine je imao jednu od glavnih uloga u komediji „Kad porastem, biću kengur“. Otac Tomislav je glumio njegovog oca. Glumac je visok 184 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.