MALO KO ZNA DA JE MAJKA GLUMCA PREDRAGA BJELCA ODAVDE: Šokiraće vas ISTINA o POREKLU
Foto: Zorana Jevtić

SAZNANJE

MALO KO ZNA DA JE MAJKA GLUMCA PREDRAGA BJELCA ODAVDE: Šokiraće vas ISTINA o POREKLU

Školovao se u bivšoj Jugoslaviji i Americi, a jedno vreme je živeo i radio u Pragu

Objavljeno: 21:11h

Predrag Bjelac je srpski glumac prepoznatljiv po ulogama u domaćem filmu „Kad porastem biću kengur“ i seriji „Ubice mog oca“, te holivudskim filmovima „Hari Poter i vatreni pehar“ („Harry Potter and the Goblet of Fire“) i „Letopisi Narnije: Princ Kaspijan“ („The Chronicles of Narnia: Prince Caspian“). Rođen je 30. juna 1962. godine u Beogradu. Školovao se u bivšoj Jugoslaviji i Americi, a jedno vreme je živeo i radio u Pragu. Sa bivšom suprugom Katarinom Bjelac ima ćerke Taru i Unu. Trenutno živi na relaciji Beograd – Prag.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Dokumentarne Emisije Balkan

Upisao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a na drugoj godini je otišao u Ameriku gde je pohađao školu glume na Institutu Li Strasberg (The Lee Strasberg Theatre Institute). Na filmskom platnu se prvi put pojavio 1985. godine u filmu „Šest dana juna“. Nakon toga je glumio u seriji „Vuk Karadžić“ i filmu „Kako je propao rokenrol“. Početkom 90-ih godina je odselio u Prag gde se bavio drugim poslovima. Na filmsko platno se vratio 1999. godine u filmu „Warriors“. Od tada do danas (2019. godina) ostvario je brojne uloge u američkim, češkim i srpskim filmovima. Domaća publika zapamtila ga je po ulozi Barona u komediji „Kad porastem biću kengur“, dok je ga je svetska javnost upoznala u blokbasteru „Hari Poter i vatreni pehar“ i „Letopisi Narnije: Princ Kaspijan“.

Tokom poslednjih desetak godina odigrao je brojne uloge u češkim, nemačkim, britanskim i američkim filmovima i serijama, te domaćim serijama „Nemanjići: Rađanje kraljevine“, Ubice mog oca“, „Šifra Despot“ i „Pogrešan čovjek“. Na filmskom platnu prvi put se pojavio 1985. godine u drami Dinka Tucakovića pod naslovom „Šest dana juna“. Dve godine kasnije odigrao je epizodnu ulogu u seriji „Vuk Karadžić“ u režiji Đorđa Kadijevića, a po scenariju književnika Milovana Vitezovića. Iste godine je igrao glavnu ulogu u TV drami „Poslednja priča“ gde su mu društvo pravili Tanja Bošković, Predrag Laković, Dejan Cukić i drugi.

Predrag Bjelac
foto: Printscreen/Youtube/ Dokumentarne Emisije Balkan

Sa slavnom Sofijom Loren (Sofia Villani Scicolone – Sofia Loren), ali i domaćim glumcima Petrom Cvejićem, Radom Đuričić i Žarkom Lauševićem igrao je u mini seriji „The Fortunate Pilgrim“ baziranoj na romanu italijanskog književnika Marija Puza (Mario Puzzo). Serija je snimana u Pančevu, a publika širom sveta mogla je da je premijerno pogleda u aprilu 1988. godine.

Tumačio je glavnu ulogu u filmu Milana Jelića pod naslovom „Čudna je noć“. Bjelac je igrao studenta koji započinje aferu sa udatom ženom. Kada se u stanu njene majke susretu sa njenim suprugom i njegovom ljubavnicom dešavaju se vrlo neugodne situacije. Osim njega uloge su tumačili Olivera Ježina, Milan Štrljić, Rialda Kadrić i drugi.

Predrag Bjelac
foto: Printscreen/Youtube/ Dokumentarne Emisije Balkan

Predrag Bjelac je rođen 1962. godine u Beogradu. Njegova majka je Hrvatica iz Sarajeva, a otac Srbin iz Slavonije koji su svoju sreću polovinom prošlog veka pronašli u srpskoj prestonici. Predrag je tu završio osnovnu i srednju školu, a ljubav prema glumi se rodila tokom gimnazijskih dana kada je honorarno radio kao rekviziter u pozorištu.

Predrag Bjelac
foto: youtubescreen

Po završetku gimnazije upisao je Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu. Godinu dana kasnije odlučio je da školovanje nastavi u Americi. Pohađao je školu glume u Njujorku, gde su svoje prve glumačke korake napravili neki svetski poznati glumci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.