OVO JE PRAVO POREKLO LJILJANE STJEPANOVIĆ: Teška SUDBINA se krije iza NAŠE GLUMICE
Foto: Zorana Jevtić

BIOGRAFIJA

OVO JE PRAVO POREKLO LJILJANE STJEPANOVIĆ: Teška SUDBINA se krije iza NAŠE GLUMICE

Čitav radni vek provela je kao prvakinja Pozorišta na Terazijama, gde je odigrala značajan repertoar za koji je dobila najveća priznanja

Objavljeno: 17:29h

Ljiljana Stjepanović je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica.

Rođena je u Beogradu 1952. godine, Ljiljana Stjepanović je Fakultet dramskih umetnosti završila u klasi Ognjenke Milićević, zajedno sa Bogdanom Diklićem, Lazarom Ristovskim, Snežanom Savić, Radošem Bajićem i Zlatom Petković.

Čitav radni vek provela je kao prvakinja Pozorišta na Terazijama, gde je odigrala značajan repertoar za koji je dobila najveća priznanja.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Nagrade, ali i popularnost, nisu je mimoišle i za role u brojnim televizijskim ostvarenjima. Najšira publika pamti je još od debitantskih Muzikanata, preko Srećnih ljudi, Porodičnog blaga i Ljubav, navike, panike, do upečatljive uloge u seriji Selo gori a baba se češlja.

Dobitnica je Nagrade Žanka Stokić, za izuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti (2013), Nušićeve nagrade, za životno delo glumcu komičaru (2009), dve Statuete Ćuran, na Danima komedije u Jagodini (1998. i 2003).

Naša istaknuta glumica koja je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti i koja je prvakinja Pozorišta na Terazijama u Beogradu, u pomenutoj seriji Aleksandra Đorđevića i Siniše Pavića igrala je jednu od najupečatljivijih epizodnih uloga.

ljiljana stjepanović
foto: Dragana Udovičić

Odlično je dočarala lik posvećene sekretarice, stroge prema svima u svojoj okolini, a jedino blagonaklone prema Jatagancu.

Van kamere i mnogo pre nego što je dobila velike uloge, Ljiljana je bila u braku sa Bojanom Repićem, srednjoškolskom ljubavi.

Udala se veoma mlada, sa željom da ljubav potraje. Sa suprugom je dobila sinove Vlastimira i Igora. A ono što je počelo kao divna mladalačka ljubav, završilo se razvodom, šest godina nakon venčanja.

Ljiljana se više nije udavala. Posvetila se sinovima koji su joj podarili dve unuke, Kseniju koja poput nje obožava glumu i Ljiljanu koja nosi njeno ime.

Fakultet dramskih umestnosti, Dragan Bjelogrlig, Branimir Brstina, Biljana Lukić, Ljiljana Stjepanović, FDU
foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, Vladimir Sporčić

Pre i posle "Boljeg života" igrala je u brojnim poznatim serijama i filmovima, poput "Muzikanata", "Tajne porodičnog braka".

Glumica koja je poznata i po sjajnom glasu, veoma zapaženu ulogu je ostvarila i u seriji "Selo gori, a baba se češlja" u kojoj je igrala Radojku, suprugu Radašina (Radoš Bajić).Serija je, između ostalog, promovisala borbu protiv raka dojke kod žena.

Otac Jovan, poreklom je iz Slavonije, bio je vojno lice. Imao je težak život kao mladić. Proveo je tri godine u zloglasnom logoru Jasenovac, a cela porodica mu je ubijena tokom Drugog svetskog rata. Majka je po zanimanju bila kuvarica.

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.