MALO KO ZNA DA JE ON BIO OTAC RADE ĐURIĆ: Ovo je priča SRPSKE VODITELJKE
Rada Đurič, Foto: Zorana Jevtić

saznajte

MALO KO ZNA DA JE ON BIO OTAC RADE ĐURIĆ: Ovo je priča SRPSKE VODITELJKE

Novinarsku karijeru je započela ranih 90-ih godina radeći volonterski na Radio Lazarevcu

Objavljeno: 11:46h

Radmila Rada Đurić je srpska novinarka i TV voditeljka. Rođena u Valjevu 1966. godine. Odrasla je u Lazarevcu, od 2014. godine živi u Beogradu. Sa bivšim suprugom Goranom Đurićem ima dvoje dece, ćerku Veru i sina Despota.

Novinarsku karijeru je započela ranih 90-ih godina radeći volonterski na Radio Lazarevcu. Od 1993. godine radi na Radio Televiziji Srbije. Prvo je radila kao novinar Jutarnjeg programa, a potom dobila priliku da vodi „Beogradsku hroniku“, po kojoj je ostala poznata do danas.

Jedno vreme je na RTS-u uređivala i vodila emisiju „A sada Rada“. Emisija je tokom dve sezone imala 53 epizode koje su išle u popodnevnom terminu nedeljom.

Rada Đurić
foto: Espreso

S obzirom na to da su roditelji radili Rada je odrasla sa bakom Radmilom koja je maštala da joj unuka postane harmonikašica. Osim toga, pošto je bila vrsna kuvarica, baka joj je „u amanet“ ostavila svoj lični kuvar sa malim tajnama koje nije otkrivala ni jednoj komšinici ni rođaki. Prvi javni nastup Rada je imala čak i pre nego što je krenula u školu. Naime, na jednoj priredbi je recitovala neku pesmicu, a i danas se seća da zbog aplauza nije htela da siđe sa scene. Osim toga, voditeljka se seća u bež haljinice koju joj je baka za tu priliku isplela, te „palmice“ na glavi, tada vrlo popularne frizure za devojčice.

Rada Đurić
foto: Espreso

U osnovnu školu je krenula sa šest godina, godinu dana pre svoje generacije, jer je želela da joj učiteljica Ruža Lukić bude razrednica. Mnogi su upravo učiteljicu Ružu smatrali oličenjem prave dame. Rada je redovno učestvovala u brojnim sekcijama i školskim priredbama povodom velikih praznika. Veruje da se tada razvila njena ljubav prema poslu kojim se bavi više do 20 godina.

Sa devet godina je izgubila oca. Premda je to bila velika tragedija i nemerljiv gubitak za sve, Rada smatra da ih je to dodatno zbližilo. Pet godina kasnije se sa majkom i bratom preselila u Lazarevac. Po završetku osnovne škole upisala je gimnaziju. Tokom prve dve godine pohađala je prirodno-naučni smer, a potom kulturu i javno informisanje na smeru novinarstva.

Rada Đurić
foto: Printscreen

Želela je da postane glumica, ali pošto se u to vreme gluma smatrala „neozbiljnim zanimanjem od koga se ne može normalno živeti“, odlučila se za novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Majka je njen odlazak u Beograd vrlo teško podnela, ali je u njihovoj porodici važila i danas važi deviza da je majka srećna kada su joj deca srećna.

Tokom prve godine fakulteta Rada je živela u Studentskom domu „Vera Blagojević II“. Bila je to velika promena, prvo jer je iz malog grada preselila u velegrad, a potom joj je bilo teško da se navikne na uslove koji su vladali u domu. Već sledeće godine je sa drugaricom Dragicom Vuksanović iznajmila stan. Drugarice su se zbližile toliko da su kasnije postale i kume.

Rada Đurić
foto: Dragan Kadić

Ime je dobila po baki Radmili. S ocem Aleksandrom, majkom Mirjanom i tri godine starijim bratom Dragoljubom živela je u Lajkovcu. Aleksandar je radio kao železničar, a porodica je živela u Lajkovcu sve do njegove smrti. Naime, Radin otac je preminuo kada joj je bilo devet godina. Nakon toga majka je dobila posao u Lazarevcu, pa su se preselili u taj grad.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.