ISPLIVALA FOTKA SRPSKE VODITELJKE BEZ ŠMINKE: Nećete je PREPOZNATI, ŠOK (FOTO)
Kristina Radenković, Foto: Printscreen/jutjub/rts

pogledajte

ISPLIVALA FOTKA SRPSKE VODITELJKE BEZ ŠMINKE: Nećete je PREPOZNATI, ŠOK (FOTO)

Pošto se našla među četiri izabrana kandidata na konkursu Evropsko lice, bila je jedan od izveštača sa Pesme Evrovizije 2008. godine

Objavljeno: 19:07h

Kristina Radenković je srpska glumica i TV voditeljka.

Kristina Radenković je rođena u Novom Sadu gde je odrasla i živela sve do okončanja studija. Tokom detinjstva, na nagovor roditelja kratko je trenirala tenis, a bavila se i džez baletom do svoje 16. godine.

Nakon toga je upisala gimnaziju, a zatim postala član francuske dramske sekcije, gde je krenula na radionicu glume kod Milana Pletela Plendže. Pohađanje ove sekcije značajno je uticalo na njenu odluku da se i kasnije bavi glumom.

1 / 8 Foto: Prinscreen

Na nagovor svoje majke upisala je turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u rodnom gradu, dok se nakon završene prve godine predomislila i prešla na Akademiju umetnosti u istom mestu. Po završetku studija, preselila se za Beograd u potrazi za poslom. Od 2006. do 2009. bila je stalna članica Narodnog pozorišta u Somboru.

Pošto se našla među četiri izabrana kandidata na konkursu Evropsko lice, bila je jedan od izveštača sa Pesme Evrovizije 2008. godine.

Kristina Radenković
foto: printscreen

Kasnije je vodila još nekoliko emisija na Radio-televiziji Srbije, uključujući i izbor za Dečju pesmu Evrovizije. Na mestu voditeljke TV Slagalice bila je od 2012. godine, a od marta 2020. vodi kviz Stigni me ako znaš.

Prvu zapaženu televizijsku ulogu ostvarila je u seriji Ono kao ljubav, u kojoj je glumila Sašku. Takođe, u seriji Priđi bliže glumila je profesorku Miljanu Cvetić.

Kristina Radenković
foto: Printscreen

U vezi je sa pravnikom Nikolom Radojevićem, sa kojim ima ćerku Taru, rođenu marta 2016. godine i sina Rogana, rođenog novembra 2019. godine.

Na njenom instagram profilu pojavila se fotografija bez šminke.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.