EVO GDE JE ROĐENA VODITELJKA KRISTINA RADENKOVIĆ: Mnogi od vas će se FRAPIRATI
Kristina Radenković, Foto: RTS printscreen

saznajte odmah

EVO GDE JE ROĐENA VODITELJKA KRISTINA RADENKOVIĆ: Mnogi od vas će se FRAPIRATI

Na mestu voditeljke TV Slagalice bila je od 2012. godine, a od marta 2020. vodi kviz Stigni me ako znaš

Objavljeno:

Kristina Radenković je tokom detinjstva, na nagovor roditelja kratko je trenirala tenis, a bavila se i džez baletom do svoje 16. godine. Nakon toga je upisala gimnaziju, a zatim postala član francuske dramske sekcije, gde je krenula na radionicu glume kod Milana Pletela Plendže.

Pohađanje ove sekcije značajno je uticalo na njenu odluku da se i kasnije bavi glumom. Na nagovor svoje majke upisala je turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u rodnom gradu, dok se nakon završene prve godine predomislila i prešla na Akademiju umetnosti u istom mestu.

1 / 5 Foto: printscreen

Po završetku studija, preselila se za Beograd u potrazi za poslom. Od 2006. do 2009. bila je stalna članica Narodnog pozorišta u Somboru.

Kristina Radenković
foto: Filip Plavčić

Pošto se našla među četiri izabrana kandidata na konkursu Evropsko lice, bila je jedan od izveštača sa Pesme Evrovizije 2008. godine. Kasnije je vodila još nekoliko emisija na Radio-televiziji Srbije, uključujući i izbor za Dečju pesmu Evrovizije. Na mestu voditeljke TV Slagalice bila je od 2012. godine, a od marta 2020. vodi kviz Stigni me ako znaš.

Kristina Radenković
foto: Filip Plavčić

Prvu zapaženu televizijsku ulogu ostvarila je u seriji Ono kao ljubav, u kojoj je glumila Sašku. Takođe, u seriji Priđi bliže glumila je profesorku Miljanu Cvetić.

Kristina radenković
foto: Printscreen

Kristina Radenković je rođena u Novom Sadu gde je odrasla i živela sve do okončanja studija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.