EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA MARIJA VELJKOVIĆ: Pašćete sa STOLICE
Marija Veljković, Foto: Instagram

saznajte odmah

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA MARIJA VELJKOVIĆ: Pašćete sa STOLICE

Sredinom oktobra 2017. godine, zajedno sa Draganom Kosjerinom, koleginicom sa RTS-a, te glumcima Gordanom Kičićem i Markom Živićem počela je da vodi emisiju Luda noć

Objavljeno:

Marija Veljković je srpska glumica i TV voditeljka. Zaposlena je u Radio-televiziji Srbije, gde duži niz godina vodi kviz TV slagalica.

Osnovnu i srednju školu Marija je završila u rodnom Zaječaru, da bi se nakon toga preselila u Beograd i otpočela samostalni život. Upisavši akademiju umetnosti BK univerziteta, susrela se sa problemom zbog svog izvornog dijalekta i lošeg akcentovanja.

1 / 5 Foto: Marina Lopačić

S obzirom na svoju želju da bude glumica, za pomoć se obratila Milki Canić, koja joj je u velikoj meri pomogla da savlada tu situaciju.

Po završetku studija 2004. godine, Marija je prvi poslovni angažman dobila na BK televiziji, gde je vodila dečju emisiju Tajni agent Izi a zatim je prešla na Hepi TV. Gašenjem ove televizije, neko vreme je bila bez posla.

marija veljković
foto: Marina Lopičić

Tada se posvetila pozorišnoj glumi, priključivši se trupi koja svoje predstave igra u pozorištu Zoran Radmilović, najvećem i najpoznatijem u Timočkoj krajini.

Sredinom oktobra 2017. godine, zajedno sa Draganom Kosjerinom, koleginicom sa RTS-a, te glumcima Gordanom Kičićem i Markom Živićem počela je da vodi emisiju Luda noć, a od oktobra 2019. godine vodi srodnu emisiju Luda narodna noć sa glumcima Žarkom Stepanovim, Milicom Tomašević i Brankom Jankovićem.

Marija Veljković
foto: Youtube printscreen/RTS

Rođena je 15. jul 1980. godine.

Pored televizije, Marija aktivno učestvuje u nekoliko pozorišnih predstava i učestvovala je u sinhronizaciji Diznijeve crtane serije Sofija Prva.

Marija Veljković je visoka 175 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.