EVO KOLIKO GODINA IMA MARIJA VELJKOVIĆ! Danas svi bruje o njoj
Marija Veljković, Foto: Youtube

jeste li znali?

EVO KOLIKO GODINA IMA MARIJA VELJKOVIĆ! Danas svi bruje o njoj

Pored televizije, Marija aktivno učestvuje u nekoliko pozorišnih predstava i učestvovala je u sinhronizaciji Diznijeve crtane serije Sofija Prva

Objavljeno:

Marija Veljković srpska je glumica i TV voditeljka. Zaposlena je u Radio-televiziji Srbije, gde duži niz godina vodi kviz TV slagalica.

Osnovnu i srednju školu Marija je završila u rodnom Zaječaru, da bi se nakon toga preselila u Beograd i otpočela samostalni život. Upisavši akademiju umetnosti BK univerziteta, susrela se sa problemom zbog svog izvornog dijalekta i lošeg akcentovanja. S obzirom na svoju želju da bude glumica, za pomoć se obratila Milki Canić, koja joj je u velikoj meri pomogla da savlada tu situaciju.

Debitantsku ulogu na televiziji dobila je u seriji M(j)ešoviti brak, gde se 2003. godine pojavila kao epizodna glumica. Po završetku studija 2004. godine, Marija je prvi poslovni angažman dobila na BK televiziji, gde je vodila dečju emisiju Tajni agent Izi a zatim je prešla na Hepi TV. Gašenjem ove televizije, neko vreme je bila bez posla.

Tada se posvetila pozorišnoj glumi, priključivši se trupi koja svoje predstave igra u pozorištu Zoran Radmilović, najvećem i najpoznatijem u Timočkoj krajini. Član zaječarskog pozorišta bila je četiri godine.

1 / 9 Foto: Marina Lopačić

Zaposlenje na Radio-televiziji Srbije, Marija je dobila 2007. godine, a nekoliko godina kasnije počela je da vodi TV Slagalicu, gde je ponovo sarađivala sa Milkom Canić.

U produkciji ove kuće, pojavila se u seriji Vojna akademija i filmu rađenom po njenim motivima. Sredinom oktobra 2017. godine, zajedno sa Draganom Kosjerinom, koleginicom sa RTS-a, te glumcima Gordanom Kičićem i Markom Živićem počela je da vodi emisiju Luda noć, a od oktobra 2019. godine vodi srodnu emisiju Luda narodna noć sa glumcima Žarkom Stepanovim, Milicom Tomašević i Brankom Jankovićem.

Pored televizije, Marija aktivno učestvuje u nekoliko pozorišnih predstava i učestvovala je u sinhronizaciji Diznijeve crtane serije Sofija Prva.

U zajednički život sa arhitektom Milanom Milovanovićem, Marija je stupila 2007. godine, a venčali su se u septembru 2011. godine.

Ipak, nešto je među supružnicima pošlo po zlu, pa su uz zajednički dogovor odlučili da svoj bračni odnos okončaju, ali da svojoj deci zauvek ostanu mama i tata, koji se zajedno trude da ih izvedu na pravi put.

- Ovo je godina kada mi se desio najveći uspon i najveći pad u životu. I to je isti događaj, sigurna sam da znate o čemu pričam. Ne bih mnogo pričala o tome, samo bih navela da mi tek predstoji borba, tek slede rezovi, ali ja moram da ima snage za sve to - bila je iskrena Marija, a onda je otkrila šta ju je navelo da se na ovaj korak odvaži.

- Nemojte da vam neko staje na senku, nemojte da stavljate druge ljude ispred sebe, u bilo kojoj sferi. Cenite sebe i to što jeste, svoje mišljenje i svoju posebnost, i ne verujte kada vam neko kaže da nešto ne možete i da niste sposobni za to. To vam priča osoba kojoj je to godinama govoreno - rekla je Marija i istakla da bez obzira na to koliko teško bilo, zbog svoje dece nastavlja da gura dalje:

- Oni će gledati kakva sam. Mora da se gura dalje, rolerkoster emocija nastaviće se i u sledećoj godini. Sve možete, kakvi god usponi i padovi bili - završila je Marija poželevši pratiteljkama hrabrost, koju ona godinama nije imala.

Sada je, kako domaći mediji pišu, konačno poznat i razlog razvoda Marije Veljković i Milana Milovanovića. Kako saznaje "Svet" voditeljka se razvodi zbog ljubavne afere sa kaskaderom i bivšim rijaliti učesnikom Urošem Ćertićem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.