OVU ISTINU IZ ŽIVOTA SAŠE MATIĆA RETKO KO ZNA: Ostaćete u NEVERICI
Saša Matić, Foto: Nemanja Nikolić

saznajte odmah

OVU ISTINU IZ ŽIVOTA SAŠE MATIĆA RETKO KO ZNA: Ostaćete u NEVERICI

Koncertima u Beogradskoj areni 8. i Sava centru 9. marta 2016. godine obeležio je petnaest godina karijere

Objavljeno:

Saša Matić je srpski pevač pop-folk i folk muzike.

Rođen je 26. aprila 1978. godine u Bihaću, Jugoslavija. Poreklom je iz Drvara. Ima brata blizanca, Dejana Matića, koji je takođe popularni pevač. Obojica su slepi od rođenja. Tokom raspada Jugoslavije, sa svojom porodicom se preselio u Beograd. Završio je nižu i srednju muzičku školu u Zemunu, odsek klavir.

1 / 5 Foto: RTV Pink printscreen

Karijeru je započeo 8. marta 1994. godine na pijaci, na Banovom Brdu. Tri godine je pevao u klubu „Španac”, koji se nalazi u okviru Studentskog grada, na Novom Beogradu. Tada je bio popularan po idealnom interpretiranju pesama Harisa Džinovića.

Saša Matić
foto: Stefan Kojić

Prvi album je objavio 15. marta 2001. godine i odmah je stekao široku popularnost. U Domu sindikata juna 2001. sa samo jednim albumom održao je svoj prvi solistički koncert u Beogradu. Posle objavljenog trećeg albuma, 2003. održao je koncert pred punim Sava centrom, a marta 2012. u istoj dvorani održao je dva koncerta. Koncertima u Beogradskoj areni 8. i Sava centru 9. marta 2016. godine obeležio je petnaest godina karijere. Iste godine održao je koncerte u Zagrebu, Sarajevu i Tuzli.

Saša Matić
foto: Filip Plavčić

Pobedio je na Budvanskom festivalu 2003. i na prvom Grand festivalu 2006. godine. Snimio je album „Nezaboravne” 2010. godine sa pesmama: Zajdi zajdi, Stani stani Ibar vodo, Čudna jada od Mostara grada, Emina, Jovano Jovanke, Što te nema…

Njegovo pravo ime Aleksandar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.